פורום לב ולחץ דם - ראש הפורום

אקו לב

ד"ר מיכאל אוורבוך(28.10.2003, 20:47)

שלום רב, מיכל.

ראשית הרשי לי להרגיעך - לא קרה שום דבר !!!

את סובלת מבעיה שכיחה מאוד ששמה - MVP או - mitral valve prolapse , אשר בעברית פשוטה משמעותה צניחה של אחד מעלי המסתם התלת צניפי (כך שמו ) שבין העליה ובין החדר השמאלי בליבך. זוהי בעיה פשוטה שלרוב אינה מתבטאת קלינית וחיים עמה עד 120 . לעיתים הבעיה מחמירה עד כדי אי ספיקת המסתם, כלומר פגיעה בתפקודו. אצלף הבעיה מזערית ( MR מזערי ע"פ אקו).

לגבי הטיפול האנטיביוטי - ע"פ ההמלצות המקובלות הינך עומדת בסף סיכון נמוך להתפתחות זיהומים ע"פ המסתם. בעית ה- MVP חושפת את מסתם הלב לזיהומים ע"י חיידקים החודרים לדם - לרוב במהלך טיפולי שיניים למיניהם. אכן את זקוקה לטיפול אנטיביוטי מניעתי בפרוצדורות כמו טיפולי שיניים או שיננית.

אין כיום המלצה לטיפול אנטיביוטי מונע במצבך בעת לידה רגילה או בניתוח קיסרי. למרות זאת יש רופאים הנוקטים בגישה טוטאלית של מתן אנטיביוטיקה "על כל מקרה" - הרבה פעמים שלא בצדק.

מקווה כי תעברי את ההריון והלידה ללא מתחים מיותרים.

בהצלחה,

ד"ר אוורבוך