הוספת הודעההוספת תגובה פורום רשלנות רפואית - ראש הפורום

אבא בקומה בעקבות ניתוח

עינב(15.6.2009, 15:13)

אבא שלי בן 60. הוא אובחן לפני שנה כסובל מפרפור פרוזדורים. הוא ניסה מספר תרופות כמו פרוקור וכדומה שלא פתרו את הבעיה בצורה מיטבית.

לפני 4 חודשים הוא עבר "צינתור וירטואלי", במהלכו ניסו לצרוב את הסיבים בלב שגרמו לקצר שגרם לפרפור פרוזדורים. אבא שלי התעקש על ניתוח בהרדמה מלאה מתוך נסיון העבר שטשטוש גורם לו להרגשה מאוד רעה. הניתוח לא הצליח לעזור לו בצורה משמעותית, הוא התעורר בסדר גמור מהניתוח.

הוא עבר לרופא קרדיולוג אחר למעקב. הוא אושפז בבית חולים של רופא זה תחת חסותו ל3 ימים של מעקב אחר הדופק.

הוחלט לטפל בו בקומדין. ואפשר להגיד שמאז הקומדין הבעיה ממש הפכה מינורית עבורו.

כל התקופה מאז התחילו הפרפורים הוא חי חיים נורמאלים ורגילים. הוא עבד במשרה מלאה,שיחק באולינג והיה בכושר.

לפני כמעט חודשיים, מיפוי לב שגרתי הראה איסכמיה קלה בלב. הרופא המטפל החליט לעשות לו צינתור כדי לראות במה מדובר. ב5 במאי 2009 הוא עבר את הצינתור. הוא הפסיק את הקומדין 48 שעות לפני בהוראת הרופא והוא צם 4 או 6 שעות לפני הניתוח ,למרות שהגעתי לבית חולים אמרו לנו שהוא היה צריך לצום יותר מזה. אבל כיוון שהכל נעשה בידיעת הרופא המטפל ובהנחייתו, היינו רגועים.

הניתוח הזה גם כן נעשה בהרדמה מלאה. הממצאים העלו שאין סיבה לדאגה והלב דופק כמו שעון. בערב הוא התעורר ולא נראה כל כך טוב. שאלתי אותו מה קורה והוא אמר לי שנתנו לו 8 כדורי אספירין. אמא שלי והדודה עוד נשארו,הוא אכל ושתה ואפילו קם להסתובב במחלקה. קבעתי איתו כבר לאסוף אותו בבוקר שלמחרת.

במהלך הלילה כאב לו הראש והוא התחיל להקיא. בגלל שיש לו רקע עם מגרנות הרופא המטפל הורה לאחיות לתת לו כדור נגד המגרנה ומשהו להקאות. הוא המשיך להקיא ממש חזק והתחיל להתערפל ולהיות כבד. בבוקר ב 7:12 דקות התקשרו אלינו שהוא מעורפל וכשהגענו מיד מסרו לנו שהצוות חייב לצנרר אותו על מנת לאבטח דרכי נשימה. הבנו מהאחיות שכל העסק התחיל לפנות בוקר. ב9:10 בערך הוא נכנס לCT שהצביעעל דימום נרחב בצרבלום.

ב10:40 הוא נכנס לניתוח לניקוז הדימום ושעות לאחר הניתוח הוא לא התעורר.

בבוקר שלמחרת העברנו אותו לבית חולים אחר תחת השגחתו של הנוירולוג שניתח אותו, כיוון שהצינתור נעשה בבית חולים פרטי שלא נכח בו נוירולוג,היה צורך לזמן אחד מבית חולים באיזור.

אבא שלי בקומה מאז ה6 במאי 2009. עוד לא בת 24 וכבר אבדתי את אבא שלי. הרופאים לא צופים שהוא יתעורר כי כנראה נגרם נזק נרחב לגזע המוח.

האם נהוג לתת 8 כדורי אספירין בניתוח כזה?

האם מפסיקים 48 שעות לפני את הקומדין?

האם עצם העובדה שלא נאמר לו לצום לאורך זמן יותר ארוך קבע משהו בתהליך?

הבת