פורום פלסטיקה - ראש הפורום

קריטריונים לבחירת מקום ומנתח

פרופ' אברהם ברוכין(16.11.2004, 0:31)

שלום שוש

אכן שאלת את שאלת השאלות

בחירה היא תוצאה של תהליך .ההבדל היחידי, בין בחירת מנתח וקניית תכשיט יק,ר או תמונה יקרה ,הוא שבאלה, אפשר לסובב את הגלגל אחורה ,לאחר ניתוח -קשה ביותר .

מכונים ,הם בדרך כלל חברות תיווך לכל דבר , מטרתם עשיית ממון תוך פרסום אגרסיבי ויחצנים , לרוב הם מעסיקים רופאים, אשר לא תמיד הם מנתחים פלסטיים מומחים אלא כירורגים כלליים, רופאי אאג רופאי עור וכל רופא אחר , לעתים גם פלסטיקאים (הללו עשויים ליהיות ,צעירים המחפשים נסיון ופרסום, או גימלאים ) .זאת על שום החוק, המרשה לכל רופא לעסוק ברפואה ,אך לא להתקרא מומחה בשטח הפלסטיקה או כירורג פלסטי מומחה או מנתח פלסטי , לזאת נידרש רשיון ממוספר ,אני שמעולם לא עסקתי ברפואת נשים על פי החוק מורשה תיאורטית לבצע גרידה, כי זה עיסוק ברפואה .מובן שלא אעשה זאת ,כי אז אנהג שלא כרופא סביר .מתי תתחיל הבעיה ? כשהניתוח יסתבך או לא יצליח ואז ייטען שנהגתי שלא כרופא סביר .

מדוע הבאתי באריכותא את כל הקלישאות הללו ? משום שאני מקווה דרך שאלתך שתשובתי תגיע למתלבטות נוספות .

ולשאלתך גופא :

מנתח פלסטי, תמצאי את רשימת החברים באתר האיגוד הקישורית מתחת לכתובות מרפאותי בדף הפתיחה (משמאל עם תמונתי ) כנסי והרי לך הרשימה תמיד תוכלי לברר במשרדי האיגוד אם ד"ר מסוים חבר או לא . לפחות תיהי לך ערובה למיהמנותו .

אל תיסמכי על דפי זהב לא כולם שם פלסטיקאים עם תעודת מומחה בכירורגיה פלסטית .

הישראבלוף, ימציא לנו אילתורים מפוברקים כגון: מנתח קוסמטי ,כירורגיה קוסמטית ,רפואה קוסמטית ,רפואה אסתטית ,מנתח אף מומחה , וכהנה וכהנה .

יוק ! התואר הרשמי המחייב: מומחה לכירורגיה פלסטית ואסטתית או מנתח פלסטי מומחה .בקשי בכל מקרה לראות תעודת מומחה ,זו לא בושה זו גאווה לרופא ובד"כ התעודה תלויה במשרדו וכתובה בעברית !

בקשי חוות דעת ממי(ממשית ) שכבר עברה. לא וירטואלית, דרך פורומים כי אז כל מזכירה של פלוני ,במסווה של מטופלת מרוצה, תמליץ לך על מעסיקה ,בסרט הזה כבר היינו ,ראי נא ,פלסטיקאים ,הם בסך הכל בשר ודם ומפרנסי משפחות , יש ותמיד יהיו כאלה, שאינם בוחלים בשיטות פרסום מתוחכמות ויש המעסיקים יחצנים /ות .

חדרי ניתוח ,בדרך כלל פלסטיקאי המכבד את עצמו קשור לבתי חולים ידועים מורשים

ומוכרים .בדרך כלל ניתוחים מסוג זה מתבצעים בחדרי ניתוח מורשים ע"י משרד הבריאות תוכלי לראות תעודה כזו בכל בי"ח היא חייבת ליהיות מוצגת ו/או זמינה .

בסיכום , אני יכול להמליץ על כל אחד מחברי האיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית , הללו כדי ליהיות חברים באיגוד ,חייבים ליהיות מומלצים על ידי חברי האיגוד, ליהיות בעלי תעודת מומחה ישראלית ממוספרת ,שכדי לזכות בה, עברו התמחות נוספת ,קשה ,בת 6 שני ם ויותר ,לאחר גמר לימודי הרפואה (7 שנים )ועמדו בבחינות רישוי מחמירות .זה התו תקן שלנו ועליו גאוותנו נכון שאולי מחירנו יקרים יותר, אך הם כאין וכאפס לעומת ההשקע במיטב שנותנו ,כספנו ו השתלמויות אין ספור בחו"ל .אל תתפתי למחירים זולים ופריסת תשלומים עד ימות המשיח .לגופך מגיע הרולס רויס וכידוע מחירה לא זהה לפיאט נחשי מדוע? בברכה,

פרופ' אברהם ברוכין
מומחה לכירורגיה פלסטית ואסתטית
מנהל השירות לכירורגיית לייזר
המרכז הרפואי ברזילי