פורום פגים ויילודים - ראש הפורום

אוכל ושינה

מירי(12.6.2005, 11:17)

בני בן 3 חודשים ושבוע נולד במשקל 2200, כיום הוא שוקל 5 קילו. אך לאחרונה הוא לא נראה מרוצה בכלל מהאוכל (אוכל רק מטרנה מהיום שנולד), אוכל בין 80-100 בכל ארוחה 5 פעמים ביום. הוא לא מתעורר בלילה לאכול, וישן כל הלילה רצוף מ22:00 בערך עד 6 בבוקר. בעבר הוא כבר אכל 120-150 ועכשיו הוא הפחית את כמות הפעמים שהוא אוכל וגם את כמות האוכל. לעיתים הוא בוכה כשאני מתחילה להאכיל אותו, דוחף עם הלשון את הבקבוק ומתפתל, ואני עושה לו 1-2 הפסקות ע"פ "דרישתו" לגרפס, ורק כך הוא ממשיך לאכול. בדקתי עם הרופאה שאמרה שזה יכול להיות בגלל גאזים שהוא סובל מהם. כמה שאלות:

1. האם יכול להיות שנמאס לו לאכול מטרנה? באיזה גיל אפשר להתחיל לתת מוצקים/דיסה? עם מה כדאי להתחיל? וכמה פעמים ביום? האם עלי להתעקש שיאכל את הכמות שהוא אמור לאכול, או לתת לו לאכול כמה שהוא רוצה? למשל: האם לתת 60 כל שעתיים, או 120 כל 3-4 שעות עם הפסקות באמצע?

2. הוא ישן רק בלילה, ביום הוא ישן מעט מאוד, למרות שהוא נראה עייף ולא רגוע. הוא נרדם במהלך היום פעמים רבות על הידיים, או אחרי האוכל, אך מתעורר כשאני מעבירה אותו למיטה, או ישן 20 דק', בערך פעמיים ביום לפעמים 3. כלומר, ישן כל הלילה, מתעורר לאכול ב-6 וחוזר לישון עד 9-10 ואח"כ כמעט לא ישן עד הלילה. האם זה תקין?

תודה מראש וסליחה על אורך השאלה