פורומים חדשים
כלים שימושיים
חוקרים מהמחלקה לפסיכיאטריה ופרמקולוגיה התנהגותית בבית הספר לרפואה ג'ונס הופקינס, בבלטימור ארה"ב, בדקו את טענת יצרני המשקאות הקלים שתוספת הקפאין למשקאות תכליתה שיפור הטעם. מסתבר ש-70% מהמשקאות הקלים בארה"ב מכילים קפאין. תכולת הקפאין במשקאות אלו היא 0.1 מיליגרם לכל מיליליטר. החוקרים בדקו האם אנשים יכולים לחוש בטעם שונה של הקולה שהם שותים כאשר משנים את ריכוזי הקפאין. טווח הריכוזים שנבדק היה ביו 0.05 ל-1.6 מ"ג לכל מ"ל. רק 2 אנשים, שהיוו 8% מהנבדקים, הצליחו לחוש בהבדלים בטעם הקולה כפונקציה של ריכוזי הקפאין. הואיל והנבדקים היו כולם שותי קולה מובהקים, מסקנת החוקרים היא שתוספת הקפאין אינה באה לשיפור הטעם. תכליתה ליצור אפקט מתמשך של הקפאין על השותה ע"י שינוי מצב רוחו עקב השפעת הקפאין על מערכת העצבים המרכזית ובדרך זו ליצור אפקט של תלות במשקה. יצירת התלות או ההתמכרות למשקה בעקבות תוספת הקפאין תכליתה מסחרית בלבד - הגברת המכירות. יש בממצאים אלו משום דמיון מפתיע לפרשת הניקוטין וההתמכרות לסיגריות. ניתן לשער שממצאים אלו יעוררו הדים לא מבוטלים.