הוספת תגובה פורום חדשות - ראש הפורום

שמן זית ומניעת סרטן המעי הגס

מערכת סטארמד(25.9.2000)
סרטן המעי הגס שכיח ביותר במדינות המערב. בניתוח אפידמיולוגי נמצא שהשכיחות פחותה במדינות דרום אירופה לעומת ארצות מערב אחרות.

הואיל ובחיות מעבדה נמצא שצריכת שמן זית משפיעה על מטבוליזם חומצות המרה במעי הגס והואיל וצריכת שמן הזית גבוהה יותר במדינות דרום אירופה מבמדינות מערביות אחרות, באה העבודה המוצגת לבחון השפעת גורמים תזונתיים כולל שמן זית על הופעת סרטן המעי הגס.

בסקר נכללו 28 מדינות מ-4 יבשות, ונבחנו 10 משתנים תזונתיים. מבין כלל המרכיבים התזונתיים שנבדקו, 3 נמצאו בעלי קשר לסרטו המעי הגס: בשר, דגים, ושמן זית.

בעוד שלבשר ודגים נמצא שיש השפעה בכיוון שבו צריכה מוגברת מלווה בשכיחות מוגברת, הרי ביחס לשמן זית התופעה הפוכה - צריכה מוגברת גרמה להפחתה בשכיחות הסרטן.

המחברים מסכמים את עבודתם בכך שלשמן זית אפקט מגן מפני התפתחות סרטן המעי הגס. מנגנון ההגנה לא ברור אך הנחת העבודה הנבחנת היא ששמן הזית מונע פרוק חומצות המרה למרכיבים המשפיעים על התמרת תאי המעי הגס לכיוון סרטני.