פורומים חדשים
כלים שימושיים
צוות מדענים ממכון קרולינסקה בשטוקהולם, שבדיה, בראשות ד"ר אליסיה וולף, בחן את הנתונים שנאספו ב"מתקר הבריאות של האחיות", בכל האמור להשפעת תזונה עתירת סיבים על בריאות הלב.
במחקר בן עשר שנים נערך מעקב מקיף אחר בריאותן של יותר מ-68 אלף אחיות בגיל 37 עד 64. בתחילת המעקב לא אובחנו אצל המשתתפות אי-ספיקת לב, אוטם שריר הלב, שבץ, סרטן, עודף כולסטרול או סוכרת.
המחקר, שפורסם בכתב העת הרפואי "Jama", העלה כי אצל נשים שצרכו 23 גרם סיבים ליום הגיע הסיכון למחלת לב לכדי 53% מהסיכון של נשים שצרכו 11.5 גרם סיבים ליום. לאחר קיזח נתונים של גיל, סיכון למחלות לב, תזונה וצריכת ויטמינים, נמצא כי הגדלת צריכת הסיבים בשיעור של 10 גר' ביום הורידה את הסיכון למחלת לב ב-81% בממוצע.
בין המקורות השונים לסיבים במזון - שהם דגנים, ירקות ופירות - רק הדגנים נקשרו ישירות עם הורדת הסיכון למחלת לב כלילית עד לרמה של 63%. הואיל ודגנים מלאים מכילים סוגים רבים של חומרי תזונה, המצויים בהם בכמויות זעירות (כמו מגנזיום ופולאטה), אך השפעתם גדולה, החוקרים ממליצים לכלול בתפריט דגנים שלמים ולא סיבים מזוקקים ומנוקים.
במחקר בן עשר שנים נערך מעקב מקיף אחר בריאותן של יותר מ-68 אלף אחיות בגיל 37 עד 64. בתחילת המעקב לא אובחנו אצל המשתתפות אי-ספיקת לב, אוטם שריר הלב, שבץ, סרטן, עודף כולסטרול או סוכרת.
המחקר, שפורסם בכתב העת הרפואי "Jama", העלה כי אצל נשים שצרכו 23 גרם סיבים ליום הגיע הסיכון למחלת לב לכדי 53% מהסיכון של נשים שצרכו 11.5 גרם סיבים ליום. לאחר קיזח נתונים של גיל, סיכון למחלות לב, תזונה וצריכת ויטמינים, נמצא כי הגדלת צריכת הסיבים בשיעור של 10 גר' ביום הורידה את הסיכון למחלת לב ב-81% בממוצע.
בין המקורות השונים לסיבים במזון - שהם דגנים, ירקות ופירות - רק הדגנים נקשרו ישירות עם הורדת הסיכון למחלת לב כלילית עד לרמה של 63%. הואיל ודגנים מלאים מכילים סוגים רבים של חומרי תזונה, המצויים בהם בכמויות זעירות (כמו מגנזיום ופולאטה), אך השפעתם גדולה, החוקרים ממליצים לכלול בתפריט דגנים שלמים ולא סיבים מזוקקים ומנוקים.