פורומים חדשים
כלים שימושיים
צוות מחקר מאוניברסיטת הרווארד, ארה"ב, בראשותו של ד"ר קאומודי ג'ושיפורה, גילה כי פירות וירקות מסוימים עשויים לסייע במניעת סוג אחד של שבץ מוחי, הנגרם כתוצאה מאי-ספיקת חמצן (איסכמיה). עד לאחרונה לא נבדקה האפשרות לקשר בין צריכת פירות וירקות לבין סוג זה של שבץ.
החוקרים מהרווארד בדקו את ההיסטוריה הרפואית של 75,596 נשים (אחיות במקצוען) ו-38,683 גברים (בעלי מקצועות רפואיים), שדיווחו במדויק על מצבם הבריאותי בתקופת המעקב, שנמשכה שמונה שנים. כל המשתתפים בסקר לא סבלו ממחלת לב, סרטן או סוכרת בתחילת המעקב.
המחקר, שפורסם בכתב העת הרפואי JAMA, התמקד בקשר שבין צריכת פירות וירקות לבין שכיחות שבץ מוחי עקב אי-ספיקת חמצן במוח. בחישוב התוצאות קוזזו נתונים התנהגותיים, שאיפיינו את המרבים לצרוך פירות וירקות, כמו מודעות בריאותית גבוהה ביותר, שהתבטאה בפעילות גופנית, בהימנעות מעישון ומצריכת שומנים רוויים, ונטילת תוספים.
המחקר העלה כי אצל מי שאכלו חמש-שש מנות של פירות וירקות מדי יום, נרשמה ירידה משמעותית בסיכון של אי-ספיקת חמצן במוח, שתוצאתה שבץ. עורכי המחקר ממליצים על צריכת ברוקולי, כרוב וכרובית, כרוב ניצנים, ירקות ירוקי עלים ופירות העשירים בוויטמין C, בעיקר הדרים, אך גם קיווי ועוד.
החוקרים מהרווארד בדקו את ההיסטוריה הרפואית של 75,596 נשים (אחיות במקצוען) ו-38,683 גברים (בעלי מקצועות רפואיים), שדיווחו במדויק על מצבם הבריאותי בתקופת המעקב, שנמשכה שמונה שנים. כל המשתתפים בסקר לא סבלו ממחלת לב, סרטן או סוכרת בתחילת המעקב.
המחקר, שפורסם בכתב העת הרפואי JAMA, התמקד בקשר שבין צריכת פירות וירקות לבין שכיחות שבץ מוחי עקב אי-ספיקת חמצן במוח. בחישוב התוצאות קוזזו נתונים התנהגותיים, שאיפיינו את המרבים לצרוך פירות וירקות, כמו מודעות בריאותית גבוהה ביותר, שהתבטאה בפעילות גופנית, בהימנעות מעישון ומצריכת שומנים רוויים, ונטילת תוספים.
המחקר העלה כי אצל מי שאכלו חמש-שש מנות של פירות וירקות מדי יום, נרשמה ירידה משמעותית בסיכון של אי-ספיקת חמצן במוח, שתוצאתה שבץ. עורכי המחקר ממליצים על צריכת ברוקולי, כרוב וכרובית, כרוב ניצנים, ירקות ירוקי עלים ופירות העשירים בוויטמין C, בעיקר הדרים, אך גם קיווי ועוד.