הוספת תגובה פורום חדשות - ראש הפורום

שיקום מוח - על קופים זה הצליח

מערכת סטארמד(24.10.2000)
מדענים אמריקנים הצליחו לשקף ואף "להשיב מרץ נעורים", על פי הגדרתם, למוחותיהם של קופים זקנים. הם עשו זאת באמצעות הטכניקה החדישה של הזרקת גנים. רב הסיכוי שבעתיד הקרוב ייעשה ניסוי דומה על בני אדם - חולי אלצהיימר. החוקרים מאמינים כי טיפול זה עשוי לחזק את כושר החשיבה והזיכרון של הזקנים, ולהייטיב מצבם של חולי אלצהיימר.

בכתב העת הרשמי של האקדמיה האמריקנית הלאומית למדעים נאמר כי עורכי המחקר, ובראשם ד"ר מארק טושינסקי מאוניברסיטת קליפורניה בסן-דיאגו, ארה"ב, הודו כי תוצאות הניסוי בקופים הדהימו גם אותם. הודגש כי המחקר חיזק את הגישה החדשה ברפואה ובביולוגיה, האומרת כי תאי מוח זקן אינם מתים אלא רק מתכווצים. "כולנו שמענו את התאוריה האומרת כי מגיל 20 אנחנו מאבדים עשרת אלפים תאי-עצב מדי יום. ובכן, זה לא נכון" - קבע ראש צוות המחקר. לדבריו, מתברר כי באזור המוח, הממלא תפקיד מכריע בחשיבה ובזיכרון, מעט מאוד תאי-עצב אובדים עם ההתקדמות בגיל. לעומת זאת, באזור אחר במוח, חלה התכווצות בממדי תאי-העצב, ואז חל שיבוש בפעילות הכימית. שינוי זה הוא שגורם להרעה ביכולת הזיכרון.

החוקרים האמריקנים טיפלו בקופי רזוס, והזריקו למוחם גנים של גורמי הגדילה העצביים (NGF). מהלך זה "החייה את הפעילות בתאי המוח, כמעט עד מצב של שיקום מלא". עתה נבדקת השאלה אם הוחזרו הזיכרון והחשיבה למוח הקופים שטופלו בדרך זו.

החוקרים הגישו בקשה ל-F.D.A, רשות התרופות והמזון האמריקנית, לקבלת אישור לערוך ניסוי בשיטה זו על בני אדם - כולם חולי אלצהיימר. אם יתקבל האישור, או אז תיבדק יכולת השיקום של הפעילות החשיבתית (קוגניטיבית) שלהם, בעזרת הזרקת גנים.