הוספת תגובה פורום חדשות - ראש הפורום

ניכרת השפעתו החיובית של מזון מועשר בחומצה פולית

מערכת סטארמד(28.10.2000)
לנשים בארה"ב מומלץ מאז שנת 1998 לכלול 400ug (מיקרו-גרם) של חומצה פולית (ויטמין B) במסגרת התצרוכת היומית, בכל תקופת הפריון. רמת צריכה זו, בעיקר בתקופה של לפני הכניסה להריון, יכולה למנוע עד 70% מהמקרים של מומי לידה מסוג Neural Tube Defects. מדובר במומים של המוח - Anecephaly, ושל עמוד השדרה - Spine Bifida. בארה"ב למשל, יש כ-4000 מקרים כאלה כל שנה, ובכל זאת המודעות לחשיבות של החומצה הפולית, נמוכה מאד.

השבוע פורסמו בארה"ב (ע"י ה-CDC) נתונים רשמיים המצביעים על כך שאחוז החומצה הפולית בדמן של נשים בארה"ב בגילאי 15-44 גדל פי 2.5 (מ-6.3 ל-16.2 ng/mL) לעומת ממצאי הסקר הקודם, שנערך בשנים 1988-1994. הנקודה המעניינת היא שגידול זה מיוחס בעיקר לעובדה שמאז 1998 כל דגני הבוקר ומוצרי החיטה המיוצרים בארה"ב, מועשרים בחומצה פולית. כלומר הגידול המוברך אינו נובע מתוספי מזון, כלומר כדורי ויטמינים, אלא ממזון מועשר בויטמינים - חומצה פולית במקרה זה.

בארץ עדיין חסרה מודעות לנושא זה. מוצרי חיטה, כמו לחם למשל, אינם מועשרים בחומצה פולית.