הוספת תגובה פורום חדשות - ראש הפורום

חומצות השומן אומגה 3 מפחיתות מהסיכון לסרטן ערמונית אלים

מערכת סטארמד(26.3.2009)
חומצות שומן מטיפוס אומגה 3 ובמיוחד אילו המצויות בדגים ומאכלי ים, קשורות להגנה מפני סרטן ערמונית אגרסיבי.

גברים שצרכו כמוית מוגברות של חומצות שומן ארוכות שרשרת מטיפוס אומגה 3הקטינו את הסיכון לסרטן הערמונית ב - 63%, בהשואה לאילו שהמעיטו באכילת מאכלים אילו.

הממצאים תקפים במיוחד לגברים בעלי ואריאנט מיוחד של האנזים ציקלו-אוקסיגנזה - COX2.

חיזוק לממצאים נמצא בעובדה ההפוכה שגברים בעלי השינוי האנזימטי שלא צרכו אומגה 3, היו בסיכון פי 5.9 לחלות בסרטן הערמונית.

הסיבה להפחתת הסיכון אינה ברורה דייה, אך ההנחה היא שאומגה 3 מקטינה את התגובה הדלקתית, וכך מצמצמת את הסיכון להתקדמות סרטן הערמונית.

הקשר לאנזים נעוץ בפעילותו המטבולית הקשורה אף היא לחומצות השומן.

הוכחת הממצאים התבססה על נתונים של 466 גברים שאובחנו כסובלים מסרטן ערמונית מתקדם, כולל עליה משמעותית ב - PSA.

קבוצת הבקרה כללה 478 גברים ללא סרטן.

נמצא שגברים שצרכו דגים כגון סלמון או מאקארלים פעם אחת עד 3 פעמים בחודש, הפחיתו את הסיכון לסרטן אלים בכדי 36%.

גברים שצרכו מדגים מנה אחת שבועית הפחיתו מהסיכון עד כדי 56%.

משמונה צורות שונות של האנזים COX2 ( פולימורפיזם) רק צורה אחת נמצאה כמושפעת ומשפיעה על מהלך הסרטן והקשר לצריכת חומצות השומן.

הקשר בין האנזים לסרטן הערמונית מתבטא בכך שבנוכחותו הסרטן יכולהלהיותהאלים, אך נוכחות חומצות השומן, משפיעות על תפקודו ומפחיתות מיכולתו ליצירת סרטן ערמונית אלים.

עם זאת - החוקרים אינ יודעים להסביר לאשורו את הקשר ויחסי הגומלין בין הואריאנט הפתולוגי של האנזים ואלימות סרטן הערמונית.