הוספת תגובה פורום חדשות - ראש הפורום

השפעת ירקות בהורדת לחץ דם - כיצד?!

מערכת סטארמד(10.7.2009)
לחומצה גלוטמית - חומצת אמינו - הנמצאת בירקות בכמות מרובה, יש כנראה אפקט מטיב בהפחתת לחץ הדם.

יחסי גומלין הפוכים בין עליה באספקת החומצה בדיאטה להפחתת לחץ הדם מתפרסמים ב CIRCULATION, בטאונה של האגודה האמריקאית למחלות לב, על פי מחקר שבוצע בשיקגו.

בעבר דווח שצריכת חלבונים מהצומח כרוכה בהפחתת לחץ הדם.

הפחתה זו סיבתה כנראה עושר החומצה הגלוטמית בירקות.

בחינת הנושא נעשתה בקרב 4680 חולים בגיל שבן 40 ל 59 שנים, בקרב אוכלוסיה מגוונת מסין, יפן, בריטניה, וארה"ב.

לחצי הדם נמדדו במהלך המעקב בארבעה בקורי מרפאה כאשר במועד זה נבדקו נתוני הדיאטה ונערכה בדיקת שתן.

במקביל לבחינת השפעת החומצה הגלוטמית נבחנה השפעת חומצות אמינו אחרות:
פנילאלנין, פרולין, סרין וציסטין.

בכל המשתתפים חומצה גלוטמית היתה החומצה הנפוצה בדיאטה והותה כ - 20% מסך החלבון.

אחד ההסברים לשינויי לחץ הדם בהשפעת החומצה הגלוטמית הוא שחומצת אמינו זו מהוה גיבוי לפעולת הגלוטטיון במצבים של עקה חמצונית, ועי"כ מגבירה את השפעת החנקן החמצני - NO- והשפעתו בהפחתת לחץ הדם.

הסבר אחר הוא שחומצה גלוטמית יכולה להוות מצע ליצירת ארגינין שהוא חומר המוצא ליצירת ה - NO.

האפקט של הפחתה בלחץ הדם נצפתה הן בלחץ הסיסטולי והן בלחץ הדם הדיאסטולי.

החוקרים רואים איפוא בירקות תרומה להפחתת לחץ הדם באמצעות רבוי החומצה הגלוטמית שבהם.