פורומים חדשים
כלים שימושיים
מזון אורגני הינו המילה האחרונה באופנת תעשיית המזון.
האם יש באמת במזון האורגני אכויות שאין במזון "רגיל"?
האמנם יש הבדל כה משמעותי המצדיק פערי מחירים בין המזון הנקרא אורגני לבין זה הרגיל?
האם יש הוכחה שהמזון האורגני איכותי יותר?
תשובה, לפחות חלקית, לשאלות אילו ניתן למצוא בירחון הקליני לתזונה היוצא בארה"ב.
המחקר המתפרסם בוצע הואיל והמידע הקיים בגין יתרונות המזון האורגני היה נמוך משמעותית מהדרישה שנוצרה למזון זה.
החוקרים מבית הספר לבריאת הציבור ומחלות טרופיות מבריטניה סקרו את הפרסומים המדעיים השונים שהעריכו כמותית נתוני המזון האורגני והרגיל.
היקף הסקירה משתרע על 50 שנה - מ 1958 ועד 2008.
מסך 52471 פרסומים, בודדו החוקרים 55 מחקרים בעלי איכות מספקת.
החוקרים התחקו אחר נתוני מרכיבי מזון כגון:
Nitrogen
Vitamin C
polyphenols
Magnesium
Calcium
Phosphorous
Potassium
Zinc
Copper
Acidity content
בעוד שמזון רגיל הכיל רמות חנקן גבוהות יותר, הכיל המזון האורגני רמות זרחן וחומצות גבוהות יותר כאשר לגבי משתנים אפשריים אחרים לא נמצא כל הבדל שבין שני סוגי המזונות.
באשר למוצרים מהחי - כמות הפרסומים המדעיים הרלבנטים היתה נמוכה יותר, אולם, מזו שקיימת, לא נמצא הבדל מהותי בין מזון אורגני לרגיל.
מסקנת החוקרים בהתבססם על המחקר השיטתי שערכו היא שאין כל הוכחה על הבדל באכות בין מזון אורגני לרגיל, קרי, מזון אורגני אינו מזין יותר או בריא יותר ממזון רגיל.
ההבדלים המינוריים שצוינו יכולים להמצא בכל מחקר של חומרים ביולוגיים.
האם יש באמת במזון האורגני אכויות שאין במזון "רגיל"?
האמנם יש הבדל כה משמעותי המצדיק פערי מחירים בין המזון הנקרא אורגני לבין זה הרגיל?
האם יש הוכחה שהמזון האורגני איכותי יותר?
תשובה, לפחות חלקית, לשאלות אילו ניתן למצוא בירחון הקליני לתזונה היוצא בארה"ב.
המחקר המתפרסם בוצע הואיל והמידע הקיים בגין יתרונות המזון האורגני היה נמוך משמעותית מהדרישה שנוצרה למזון זה.
החוקרים מבית הספר לבריאת הציבור ומחלות טרופיות מבריטניה סקרו את הפרסומים המדעיים השונים שהעריכו כמותית נתוני המזון האורגני והרגיל.
היקף הסקירה משתרע על 50 שנה - מ 1958 ועד 2008.
מסך 52471 פרסומים, בודדו החוקרים 55 מחקרים בעלי איכות מספקת.
החוקרים התחקו אחר נתוני מרכיבי מזון כגון:
Nitrogen
Vitamin C
polyphenols
Magnesium
Calcium
Phosphorous
Potassium
Zinc
Copper
Acidity content
בעוד שמזון רגיל הכיל רמות חנקן גבוהות יותר, הכיל המזון האורגני רמות זרחן וחומצות גבוהות יותר כאשר לגבי משתנים אפשריים אחרים לא נמצא כל הבדל שבין שני סוגי המזונות.
באשר למוצרים מהחי - כמות הפרסומים המדעיים הרלבנטים היתה נמוכה יותר, אולם, מזו שקיימת, לא נמצא הבדל מהותי בין מזון אורגני לרגיל.
מסקנת החוקרים בהתבססם על המחקר השיטתי שערכו היא שאין כל הוכחה על הבדל באכות בין מזון אורגני לרגיל, קרי, מזון אורגני אינו מזין יותר או בריא יותר ממזון רגיל.
ההבדלים המינוריים שצוינו יכולים להמצא בכל מחקר של חומרים ביולוגיים.