הוספת תגובה פורום חדשות - ראש הפורום

סרטן שד וחלבון סויה - צמצום הסיכונים?!

מערכת סטארמד(14.12.2009)
מחקר רחב הקף, שבוצע בקרב נשים סיניות, והמתפרסם בגליון השבוע של ה -JAMA, מצביע על כך שצריכת סויה בנשים עם סרטן השד, מקטינה משמעותית את הסיכון לתמותה או להישנות המחלה.

הסויה מועשרת באיזו-פלבונים -קבוצה של פיטו-אסטרוגנים.

הנחת העבודה של החוקרים היתה, שחומרים אילו עשויים לצמצם את הסיכון של סרטן השד.

במחקר שותפו 5042 נשים סיניות, שאובחנו כסובלות מסרטן השד, בגילאים שבין 20 ל- 70 שנה.

הנשים נכנסו למחקר בין השנים 2002 ל - 2006 והמעקב אחריהן היה עד שנת 2009 (יוני).

כלל המשתתפות נתבקשו לתת מידע בדבר אורח חייהן והתקדמות המחלה, כאשר נערך מעקב כולל ראיונות - 3 פעמים במהלך המעקב- אחרי 18, 36, ו - 60 חודש מתחילתו.

במהלך המעקב אחר 5033 נשים שנותחו, נמצאו 444 מקרי מוות, ו - 534 מקרים של הישנות המחלה.

צריכת הסויה היתה ביחס הפוך לסיכון לתמותה ולהישנות.

בקרב החמישון העליון לצריכת הסויה הסיכון לתמותה פחת ב - 29% והישנות ב32% בהשואה לנשים בחמישון התחתון לצריכת הסויה.

הקטנת הסיכון היתה לינארית עם העליה בצריכת הסויה, אולם כל זאת עד לצריכה של 11 גרם חלבון סויה ליום. מעבר לרמה זו לא נצפה ערך מוסף להגדלת צריכת חלבון הסויה.

מאמר מערכת נילווה מעריך שיש צורך בבדיקות נוספות באוכלוסיות אתניות מגוונות כדי להגיע למסקנה חד משמעית, אם זאת בהחלט יש מקום להמליץ לנשים עם סרטן שד לצרוך חלבון סויה אשר עשוי להיות בעל ערך מיטיב למהלך המחלה.