הוספת תגובה פורום חדשות - ראש הפורום

קפה ותה מפחיתים מהסיכון לסוכרת

מערכת סטארמד(17.12.2009)
מחקרים הצביעו על יחס הפוך בין צריכת קפה לסיכון לסוכרת מטיפוס 2.

תוצאות דומות דווחו על צריכת קפה נטול קפאין ותה.

גליון השבוע של הארכיב לרפואה פנימית מביא ניתוח בדיעבד של הפרסומים השונים על צריכת קפה, קפה נטול קפאין ותה והסיכון לסוכרת.

נכללו במחקר פרסומים פרוספקטיבים שבוצעו בין השנים 1966 ו - 2009.

18 מחקרים שהקיפו 457922 משתתפים שותפו בניתוח הנתונים.

יחס הפוך בין צריכת הקפה והסוכרת אוששו מחדש, כאשר לכל תוספת כוס קפה נמצאו 7% ירידה בסיכון לסוכרת.

המחברים מודעים לעובדה שיתכן ויש גורמי הטיה בתוצאות, אך הממצא שריר גם אם אופן הקשר בין צריכת קפה, תה, או קפה נטול קפאין והירידה בסיכון לסוכרת אינם ברורים.