הוספת תגובה פורום חדשות - ראש הפורום

שאיבת חלב אם ואחסונו - כמה זמן ניתן לשמור בקרור?

מערכת סטארמד(31.12.2009)
שאלה הנשאלת לעיתים מזומנות ע"י אמהות מניקות האמורות לעבוד מצד אחד ולהמשיך לתת לילדן חלב אם מצד שני, היא מה משך הזמן שניתן לשמר חלב אם בקרור לפני השימוש?

לנושא יש אף חשיבות מרובה בטיפול בתינוקות ובמיוחד בפגים ביחידות לטיפול נמרץ.

גליונו הראשון של הירחון לרפואת ילדים J of Pediatrics לשנת 2010 מביא מחקר שבא לתת מענה להמלצות לאחסון חלב אם בקרור.

בדיקת חלב האם נעשתה במהלך אחסון החלב ל - 96 שעות בטמפרטורה של 4 מעלות ונבחנה צמיחת חידקים,ספירת תאים ושינויים בריכוז החלב.

36 דגימות חלב אם שזה עתה נשאב חולקו למנות שאופסנו ב- 4 מעלות צלזיוס לפרקי זמן של 24, 48, 72, ו - 96 שעות .

כל הבדיקות שבוצעו בדגימות אילו נבחנו כנגד חלב אם שזה עתה נלקח ולא הוכנס לקרור.

בכל דגימה נבחנה חומציות החלב, ספירת תאים לבנים, ריכוז כאשר מנות מקבילות הוכנסו לקרור של 80- מעלות עד לבדיקות של לקטופרין, IGA סקרטורי, שומן, חומצות שומן וחלבון כולל.

מתוצאות הבדיקות ההשואתיות בין חלב האם שקורר לפרקי זמן שונים, לבין חלב טרי, נמצא שהשינויים בחלב האם שהיה בקרור למול חלב אם טרי,לאורך כל פרקי הזמן שנבחנו, היו מזעריים.

מחברי המחקר מסכמים את תוצאותיו ומציינים שניתן לשמר חלב אם שנשאב במקרר לפרק זמן של 96 שעות מבלי שתפגע איכותו.

רצוי ששמירת החלב תעשה בכלי זכוכית או בחומרים פלסטיים שאינם מכילים ביספנול (BISPHENOL A ).