הוספת תגובה פורום חדשות - ראש הפורום

דיאטה עשירה בפרות וירקות בהריון מצמצמת סיכון למחלות עור ונשימה

מערכת סטארמד(23.2.2010)
הירחון למחלות אלרגיות ALLERGY מפרסם מחקר המלמד שצריכת ירקות ופירות במהלך ההריון, עשויה להפחית מהסיכון למספר סוגי אלרגיה בתינוקות הנולדים.

צריכת ירקות ירוקים וצהובים, מיצי הדרים, וירקות, וכן פירות העשירים בביתא קרוטן, עשויים להפחית מהסיכון לדלקות עור.

מזונות העשירים בנוגד החימצון - ויטמין E, המצוי בירקות ירוקים, יכולים להפחית מתסמונות דרכי הנשימה - בעיקר תסמונות חסימתיות.

יש לציין שמחקרים קודמים על צריכת מזונות עשירים בנוגדי חמצון כמו הביתא קרוטן וויטמין E, נתנו תוצאות בלתי אחידות באשר להשפעתם על הילודים.

במחקר הנוכחי נבחנו צאצאי 763 נשים באשר להתפתחות מחלות אלרגיות בהם (עור ודרכי הנשימה).

הנשים היו בשנת השלושים לחייהן.
הן דייוחו על מצבן הבריאותי והאישי החל מהשבוע השבעה עשר להריונן.

בהגיע הצאצאים לגיל 16 - 24 חודש, התבקשו האמהות לתת נתוני הלידה, היסטורית הנקה, מצב אחאים, וחשיפה לעישון.

21% מהתינוקות סבלו מבעיות נשימה - בגיל 12 חודש ו - 19% מאקזמות עוריות.

אמהות שצרכו רמות גבוהות יותר של ירקות ירוקים וצהובים, מיצי הדרים וביתא קרוטן, שיעור הילודים שלהן עם הבעיות הנידונות היה נמוך יותר.

נשים שצרכו פחות ירקות אילו מספר הילדים החולים במחלות עור היה 54 מול 32 בקרב צרכניות הירקות.

באותו אופן נמצא שאילו שצרכו מזונות עשירים יותר בויטמין E בעיות הנשימה בילדיהן הו פחותות מאילו שצרכו פחות או בכלל לא.

המחברים מסכמים מחקרם במסקנה שצריכת ירקות ומאכלים העשירים בויטמין E ע"י נשים בהריון, עשויה להוות מגן מפני התפתחות עתידית של מחלות עור,
ונשימה בילדים.