הוספת תגובה פורום חדשות - ראש הפורום

קפה מפחית מהסיכון להתפתחות סוכרת מטיפוס 2

מערכת סטארמד(25.2.2010)
הירחון לתזונה ולמחלות מטבוליות מביא בפרסום מוקדם מחקר שבא לבחון השפעת צריכת קפה על הארעות סוכרת מטיפוס 2, באנשים עם עקומת העמסה תקינה של סוכר, החיים באוכלוסיה עם שכיחות גבוהה של המחלה.

צריכת הקפה של הנבדקים נבחנה בצורה פרוספקטיבת בין השנים 1989 ל - 1992.

הנבדקים היו מקרב האוכלוסיה האינדיאנית בארה"ב, בני 45 - 74 שנים.

סך הנבדקים - 1141, כולם עם העמסת גלוקוז תקינה.

משךהמעקב אחר הנבדקים היה - 7.6 שנים

צריכת הקפה היתה ביחס ישיר לעישון בקרב הנבדקים, וביחס הפוך לאינדקס מסת הגוף - BMI.

נמצא שבהשואה לאילו שלא צרכו קפה, הרי צרכני 12 כוסות קפה ויותר ( 92 ממשתתפי המחקר שהיוו 8.1% ) ליממה, היו בסיכון נמוך ב - 67% לפתח סוכרת מטיפוס 2, גם לאחר תיקון הממצאים ביחס לגיל, מין, עישון, צריכת אלכוהול, ספור משפחתי של סוכרת ופעילות גופנית.

הסיכון לפתח סוכרת היה נמוך יותר ככל שהצריכה של הקפה היתה גבוהה יותר - כך נמצא הפחתה בסיכון של 7%, 13%, 28% ו - 32% לצרכני 1-2 כוסות קפה, 3-4,5-7 ו - 8-11 כוסות קפה בהתאמה.

מחקר זה תומך בממצאי מחקרים קודמים על הקשר בין צריכת קפאין להתפתחות סוכרת.

למרות שהחוקרים לא בחנו מה ממרכיבי הקפה תורם להפחתת הסיכון להתפתחות סוכרת, הם מעלים כמה אפשרוית כגון גורמים אנטי-אוקסידנטים הנמצאים בקפה, מגנזיום או קפאין עצמו היכולים להביא לתוצאות הנידונות.

יש לזכור שבהחלט אין כאן השפעה רק של הקפה אלא שצרכני הקפה הרב, הם בעלי דיאטה שיש בה מרכיבים השונים מאילו של האנשים שאינם שותים קפה.

האפקט המיטיב של צריכת הקפה צריך גם לעבור הערכה ביחס לפוטנציאל השלילי של הקפה על לחץ הדם ואולי הפרעות שינה.