פורומים חדשים
כלים שימושיים
ילדים עם הסטוריה רפואית של רגישות למזון, צריכים לשאת שני מזרקים אוטמטיים של אדרנלין במקום אחד, כפי שמלמד מחקר חדש המתפרסם בגליון אפריל של הירחון לרפואת ילדים PEDIATRICS.
החוקרים שפרסמו את המאמר, בחנו למעלה מ - 1200 ילדים שטופלו בשני בתי חולים גדולים בבוסטון בשל רגישות למזון, בין השנים 2001 - 2006.
במהלך התגובה האלרגית, 44% טופלו במזרק אדרנלין ולפחות במקרה אחד
מכל 10 מקרים, היה צורך במנת הזרקה נוספת של אדרנלין.
מומלץ לכן שילדים ומבוגרים גם יחד עם רגישות חמורה למזון, ישאו עמם דרך קבע את מזרקי האדרנלין.
המזרק האוטומטי השכיח בשימוש הוא אפיפן - EPIPEN
88% מהילדים שנזקקו להזרקה, הגיבו היטב למנה בודדת, אולם 12% נזקקו למנה שניה.
הבעיה היא שאין לצפות מי מהילדים האלרגיים יזדקק לשתי מנות הזרקה.
למעשה יש לחשוד בתגובה אלרגית למזון אם מופעים שנים או יותר מהתסמינים של פריחה עורית, נפיחות בלוע, קשיי נשימה תוך 15 דקות מאכילת מזון חשוד.
השימוש במזרקי ה - EPIPEN אינו נפוץ כנדרש, ורק 31% קבלו מנת הזרקה אחת בהתפתחות מצבי אלרגיה למזון.
יתרה מזו, גם בהגיע החולים לבתי חולים לא קבלו מיידית מנת הזרקה שניה אלא טופלו בתכשירים נוגדי היסטמינים או סטרואידים.
בעת השחרור מבתי חולים רק 43% קבלו מרשמים למזרקי אפי פן.
בין הגורמים העקריים לרגישות למזון ניתן למצוא:
בטנים,אגוזים למינהם, חלב.
פרות ירקות וביצים גורמים אף הם לתגובות אלרגיות, אך בשיעור מתון יותר.
נקודה אחרונה היא חשיבות הידע להפעלת המזרק ע"י החולים, בני המשפחה וכמובן הרופאים שלא תמיד מודעים לדרך ההפעלה.
על כל חולה להיות מצויד בשני מזרקים לשעת חרוםשימצאו בצורה זמינה ומידית להפעלה.
החוקרים שפרסמו את המאמר, בחנו למעלה מ - 1200 ילדים שטופלו בשני בתי חולים גדולים בבוסטון בשל רגישות למזון, בין השנים 2001 - 2006.
במהלך התגובה האלרגית, 44% טופלו במזרק אדרנלין ולפחות במקרה אחד
מכל 10 מקרים, היה צורך במנת הזרקה נוספת של אדרנלין.
מומלץ לכן שילדים ומבוגרים גם יחד עם רגישות חמורה למזון, ישאו עמם דרך קבע את מזרקי האדרנלין.
המזרק האוטומטי השכיח בשימוש הוא אפיפן - EPIPEN
88% מהילדים שנזקקו להזרקה, הגיבו היטב למנה בודדת, אולם 12% נזקקו למנה שניה.
הבעיה היא שאין לצפות מי מהילדים האלרגיים יזדקק לשתי מנות הזרקה.
למעשה יש לחשוד בתגובה אלרגית למזון אם מופעים שנים או יותר מהתסמינים של פריחה עורית, נפיחות בלוע, קשיי נשימה תוך 15 דקות מאכילת מזון חשוד.
השימוש במזרקי ה - EPIPEN אינו נפוץ כנדרש, ורק 31% קבלו מנת הזרקה אחת בהתפתחות מצבי אלרגיה למזון.
יתרה מזו, גם בהגיע החולים לבתי חולים לא קבלו מיידית מנת הזרקה שניה אלא טופלו בתכשירים נוגדי היסטמינים או סטרואידים.
בעת השחרור מבתי חולים רק 43% קבלו מרשמים למזרקי אפי פן.
בין הגורמים העקריים לרגישות למזון ניתן למצוא:
בטנים,אגוזים למינהם, חלב.
פרות ירקות וביצים גורמים אף הם לתגובות אלרגיות, אך בשיעור מתון יותר.
נקודה אחרונה היא חשיבות הידע להפעלת המזרק ע"י החולים, בני המשפחה וכמובן הרופאים שלא תמיד מודעים לדרך ההפעלה.
על כל חולה להיות מצויד בשני מזרקים לשעת חרוםשימצאו בצורה זמינה ומידית להפעלה.