הוספת תגובה פורום חדשות - ראש הפורום

הגברת צריכת סוכר מפחיתה מהכולסטרול הטוב

מערכת סטארמד(22.4.2010)
הפרעות בשומני הדם כרוכות בפחמימות אשר בדיאטה שאדם אוכל.

לחלופין שינויים בפרופיל שומני הדם, מגביר את הסיכון למחלות קרדיו-וסקולריות.

תוספת סוכרים לדיאטה, אם כערך קלורי כממתיק או במהלך הכנת המזון ועיבודו, מהוים לכן סכנה למעמסת יתר של פחמימות.

הואיל ואין מחקר שדן בשינוי בשומני הדם עם תוספת סוכרים לדיאטה, נדרשו לכך חוקרים מהמרכז לבקרת מחלות באטלנטה ארצות הברית.

הם מפרסמים את תוצאות מחקרם במאמר בבטאון ההסתדרות הרפואית בארה"ב - JAMA.

הנושא נבחן במסגרת סקר לאומי בארצות הברית לבחינת הבריאות והתזונה.

הסקר בוצע בין השנים 1999 - 2006, ושותפו בו 6113 מבוגרים.

המשתתפים מוינו לפי שיעור תוספת כמות הסוכרים לדיאטה.

לפי המחקר ההסתברות ל- HDL כולסטרול נמוך, ועליה מוגברת בטריגליצרידים, עלתה משמעותית עם העליה בתוספת הסוכרים לדיאטה.

כך למשל נמצא, שכאשר תוספת הסוכרים הגיעה לכדי 17.5 - 25% מכלל הצריכה האנרגטית, למול ערכים של 5% מכלל הצריכה האנרגטית, שבאו מהסוכרים, הרי הסיכוי להפחתה ברמת הכולסטרול הטוב HDL היתה כפולה.

עם זאת לא נמצא ממצא אחיד וברור, ובעל משמעות סטטיסטית, לקשר בין תוספת הסוכרים ושינויים ב - LDL