הוספת תגובה פורום חדשות - ראש הפורום

שוקולד ומצב הרוח

מערכת סטארמד(28.4.2010)
הרבה דובר על השפעת השוקולד על מצב הרוח מבלי שניתן למצוא לכך תימוכין מבוססים.

גליון השבוע של הארכיב לרפואה פנימית מביא מחקר שבא לבחון הבט זה.

על פי המחקר, אנשים הנמצאים במצב רוח דיכאוני, צורכים 55% יותר שוקולד מאנשים ללא מצב רוח עגום.

ככל שמצב הרוח ירוד יותר, הנטיה לצרוך שוקולד עולה, מה שמצביע על כך ששוקולד אינו מעלה או משפר מצב הרוח.

המחקר שבוצע ע"י חוקרים מאוניברסיטת קליפורניה בסאן דיאגו, כלל 1018 מבוגרים. 694 גברים ו - 324 נשים.

ההתיחסות של התוצאות היא ל - 931 אנשים, שלא צרכו תרופות נוגדות דיכאון ואשר ספקו מידע אמין לגבי צריכת השוקולד שלהם.

האנשים עברו מבחני הערכה לקביעת עוצמת הדכאון בו היו שרויים.

אותם פרטים, שעל פי מבחני הסריקה היו דכאוניים, צרכו 8.4 מנות שוקולד לחודש כאשר כל מנה הוגדרה כ - 32 גרם.

לעומתם, אנשים שלא היו דכאוניים צרכו 5.4 מנות שוקולד בחודש.

אנשים בהם הדיכאון היה עמוק יותר צרכו 11.8 מנות בחודש.

הממצאים היו זהים לגבי נשים וגברים.

ההסברים הפוטנציאליים הם - שהואיל והשוקולד אמור לכאורה ליצור שיפור במצב הרוח, מפתחים החולים הדכאוניים תשוקה רבה יותר לשוקולד, כאמצעי טיפולי עצמי.

יתכן שסטרס דוחף הן לדיכאן והן לצריכת שוקולד באופן בלתי תלוי, כאשר התשוקה לשוקולד גוברת, גם אם אינו עושה דבר לשיפור מצב הרוח.

יתכן בהחלט שיש לשוקולד אפקט אנטי דכאוני אך באותה נשימה מרכיבים שונים בשוקולד גורמים לסתירת אפקט זה.

ואולי??? שוקולד דוקא גורם לדיכאון?

המחברים מסכמים שיש צורך במחקרים נוספים על מנת לבחון האם יש לשוקולד תפקיד כלשהוא, ומה הוא? בתהליך הדפרסיה, אם כמחולל או כמזור.