הוספת תגובה פורום חדשות - ראש הפורום

אורז חום וחיטה מלאה עדיפים על אורז לבן להפחתת הסיכון לסוכרת

מערכת סטארמד(16.6.2010)
דרך העיבוד השונה שבין אורז לבן לאורז חום, עשויה להיות בעלת השלכה שונה
בהקשר של הסיכון לפתח סוכרת מטיפוס 2.

גליון השבוע של הארכיב לרפואה פנימית מביא מחקר שבחן השלכות צריכה שונה של אורז חום ואורז לבן על הסיכון לפתח סוכרת.

המחקר בוצע בקרב עובדי מערכת הבריאות ואחיות, כחלק ממחקר נרחב לבחינת בריאות האחיות.

המחקר כלל 39765 גברים ו - 157463 נשים.

לאחר שבוצעו ההתאמות המתחייבות לגיל לאורח החיים, ולהרגלי תזונה, נמצא שצריכה של חמש מנות שבועיות של אורז לבן, מול מנת אורז חודשית אחת, היתה כרוכה בהגברת הסיכון לפתח סוכרת מטיפוס 2.

לעומת זאת, צריכה מוגברת של סוכר חום - למעלה משתי מנות שבועיות, מול מנה חודשית בודדת, היתה מלווה בהפחתה בסיכון לפתח סוכרת מטיפוס 2.

המרה של שליש מנה יומית של אורז לבן ( 50 גרם אורז בלתי מבושל) באורז חום, הביאה לירידה בסיכון בשיעור של 16%.

המרה של מנה שלמה בחיטה מלאה, היתה מלווה בירידה של 36%.

אין במאמר כדי לקרא להמרה של האורז הלבן באורז חום, יש כאן יותר מרמז על השפעה של אורז חום ועוד יותר מכך מעבר לחיטה מלאה כדי להפחית מהסיכון לסוכרת, מה עוד שהאפקט הגליקמי של החיטה המלאה נמוך יותר מהאחרים.

במילים אחרות, מוטב שצריכת הפחמימות תבוא מדגנים שלמים מאשר דגנים מעובדים.