פורומים חדשים
כלים שימושיים
מחקרים שהשוו בין דיאטה דלת פחמימות ( "דיאטת אטקינס") לדיאטה דלת שומן לא כללו נושאי השפעות התנהגותיות במכלול הגורמים המשפיעים על הירידה במשקל, ולכן התוצאות היו תת - אופטימאליות.
גליון החודש של Annals of Internal Medicine מביא הערכה של שנתיים על השפעת כל אחת מהדיאטות, כאשר כל אחת מהן לוותה בשינוי מקיף באורח החיים.
ההשואה בוצעה בשלושה מרכזים אקדמיים, כאשר המשתתפים חולקו אקראית לכל אחת מהדיאטות הנידונות.
נכללו במחקר 307 אנשים בגיל ממוצע של 45.5 שנים ואינדקס מסת גוף - BMI של 36.1 ק"ג למ"ר, דהיינו השמנת יתר.
דיאטה דלת פחמימות כללה פחות מ - 20 גרם פחמימות ליום למשך 3 חודשים, עם ירקות בעלי מקדם גליקמי נמוך וללא הגבלה של חלבונים ושומנים.
לאחר שלושה חודשים הועלתה כמות הפחמימות בחמישה גרם ליום במשך שבוע, עד להשגת המשקל הרצוי.
הדיאטה דלת השומן נבנתה ממזון שספק 1200 - 1800 קלוריות ליום.
השומנים כמקור אנרגיה היוו פחות מ 30% מסך הקלוריות היומי.
בשתי הדיאטות קבלו המשתתפים הנחיה ושינוי באורח החיים בצורה כוללת.
יעד המחקר - בחינת המשקל לאחר שנתיים.
יעדי ביניים היו מדידות שומני הדם, לחץ הדם, גופי קטו בשתן, צפיפות העצם והרכב הגוף לאחר 3,6 , ו - 12 חודשים.
הירידה במשקל היתה 11 ק"ג לאחר שנה ו - 7 ק"ג לאחר שנתיים.
לא נמצא כל הבדל, בין שתי קבוצות הדיאטה, באף אחד מהמשתנים שנמדדו במהלך כל התקופה.
במהלך ששת חודשי הדיאטה הראשונים, נמצאה הפחתה בולטת יותר בלחץ הדם הדיאסטולי, רמת הטריגליצרידים בקבוצת הדיאטה דלת הפחמימות, כאשר רמת הכולסטרול הרע - LDL - ירדה יותר בדיאטה דלת השומן.
רמת הכולסטרול הטוב - HDL - עלתה לאורך כל התקופה, בשיעור של 23% בקבוצת הדיאטה דלת הפחמימות.
מסקנת המחקר היא שירידה במשקל ניתנת להשגה בדיאטה דלת פחמימות כמו גם בדיאטה דלת שומן, כאשר יש שינויים באורחות החיים.
דיאטה דלת הפחמימות גרמה להפחתה בגורמי הסיכון ל מחלות קרדיו - וסקולריות לאחר שתי שנות דיאטה.
גליון החודש של Annals of Internal Medicine מביא הערכה של שנתיים על השפעת כל אחת מהדיאטות, כאשר כל אחת מהן לוותה בשינוי מקיף באורח החיים.
ההשואה בוצעה בשלושה מרכזים אקדמיים, כאשר המשתתפים חולקו אקראית לכל אחת מהדיאטות הנידונות.
נכללו במחקר 307 אנשים בגיל ממוצע של 45.5 שנים ואינדקס מסת גוף - BMI של 36.1 ק"ג למ"ר, דהיינו השמנת יתר.
דיאטה דלת פחמימות כללה פחות מ - 20 גרם פחמימות ליום למשך 3 חודשים, עם ירקות בעלי מקדם גליקמי נמוך וללא הגבלה של חלבונים ושומנים.
לאחר שלושה חודשים הועלתה כמות הפחמימות בחמישה גרם ליום במשך שבוע, עד להשגת המשקל הרצוי.
הדיאטה דלת השומן נבנתה ממזון שספק 1200 - 1800 קלוריות ליום.
השומנים כמקור אנרגיה היוו פחות מ 30% מסך הקלוריות היומי.
בשתי הדיאטות קבלו המשתתפים הנחיה ושינוי באורח החיים בצורה כוללת.
יעד המחקר - בחינת המשקל לאחר שנתיים.
יעדי ביניים היו מדידות שומני הדם, לחץ הדם, גופי קטו בשתן, צפיפות העצם והרכב הגוף לאחר 3,6 , ו - 12 חודשים.
הירידה במשקל היתה 11 ק"ג לאחר שנה ו - 7 ק"ג לאחר שנתיים.
לא נמצא כל הבדל, בין שתי קבוצות הדיאטה, באף אחד מהמשתנים שנמדדו במהלך כל התקופה.
במהלך ששת חודשי הדיאטה הראשונים, נמצאה הפחתה בולטת יותר בלחץ הדם הדיאסטולי, רמת הטריגליצרידים בקבוצת הדיאטה דלת הפחמימות, כאשר רמת הכולסטרול הרע - LDL - ירדה יותר בדיאטה דלת השומן.
רמת הכולסטרול הטוב - HDL - עלתה לאורך כל התקופה, בשיעור של 23% בקבוצת הדיאטה דלת הפחמימות.
מסקנת המחקר היא שירידה במשקל ניתנת להשגה בדיאטה דלת פחמימות כמו גם בדיאטה דלת שומן, כאשר יש שינויים באורחות החיים.
דיאטה דלת הפחמימות גרמה להפחתה בגורמי הסיכון ל מחלות קרדיו - וסקולריות לאחר שתי שנות דיאטה.