פורומים חדשים
כלים שימושיים
ההשפעה המטיבה של צריכת דגים במניעת מחלות לב כליליות נדונה בספרות הרפואית פעמים רבות.
לחלופין, לא נבדקה השפעת חלבונים ממקור שונה, ויחסם למחלות הלב בכלל ומחלות לב כליליות בפרט.
הירחון CIRCULATION מביא סקר שבחן השפעת חלבונים ממקורות שונים והשלכתם על שינויים בעורקים הכליליים.
הסקר שבחן נושא זה בוצע בצורה פרוספקטיבית בקרב 84136 נשים בגילאים שבין 30 ל - 55 שנים, כחלק מסקר לבחינת בריאות האחיות בארה"ב.
כלל המשתתפות לא סבלו בהכנסן למחקר מסרטן, סוכרת, תעוקת לב, אוטם שריר הלב, שבץ מוחי או הפרעה קרדיו-וסקולרית אחרת.
נושא הדיאטה בנשים נבחן משך 26 שנות מעקב, כאשר כל 4 שנים נעשתה הערכת הדיאטה כל פי שאלונים שניתנו לנשים.
במהלך המעקב נצפו 2210 התקפי לב בנשים כאשר 952 נשים נפטרו ממחלת לב כלילית.
מניתוח הנתונים נמצא שגיל, עשון, צריכת בשר אדום, למעט בשר אדום מעובד, וצריכת מוצרי חלב עתירי שומן, היו קשורים בצורה משמעותית בהעלאת הסיכון למחלת לב כלילית.
מאידך גיסא, צריכת עוף מוגברת, דגים ואגוזים היו קשורים משמעותית בהפחתת הסיכון.
כך למשל נמצא שמנת אגוזים יומית הפחיתה את הסיכון למחלת לב ב - 30% בהשואה למנה יומית של בשר אדום.
באופן דומה נמצאה השפעה מטיבה לצריכת עוף, דגים ומוצרי חלב דל שומן.
מסקנת החוקרים היא שצריכת בשר אדום מעלה את הסיכון למחלת לב כלילית, כאשר שינוי מקור החלבון, לדגים ועוף למשל, עשוי להפחית משמעותית מהסיכון לתחלואה.
לחלופין, לא נבדקה השפעת חלבונים ממקור שונה, ויחסם למחלות הלב בכלל ומחלות לב כליליות בפרט.
הירחון CIRCULATION מביא סקר שבחן השפעת חלבונים ממקורות שונים והשלכתם על שינויים בעורקים הכליליים.
הסקר שבחן נושא זה בוצע בצורה פרוספקטיבית בקרב 84136 נשים בגילאים שבין 30 ל - 55 שנים, כחלק מסקר לבחינת בריאות האחיות בארה"ב.
כלל המשתתפות לא סבלו בהכנסן למחקר מסרטן, סוכרת, תעוקת לב, אוטם שריר הלב, שבץ מוחי או הפרעה קרדיו-וסקולרית אחרת.
נושא הדיאטה בנשים נבחן משך 26 שנות מעקב, כאשר כל 4 שנים נעשתה הערכת הדיאטה כל פי שאלונים שניתנו לנשים.
במהלך המעקב נצפו 2210 התקפי לב בנשים כאשר 952 נשים נפטרו ממחלת לב כלילית.
מניתוח הנתונים נמצא שגיל, עשון, צריכת בשר אדום, למעט בשר אדום מעובד, וצריכת מוצרי חלב עתירי שומן, היו קשורים בצורה משמעותית בהעלאת הסיכון למחלת לב כלילית.
מאידך גיסא, צריכת עוף מוגברת, דגים ואגוזים היו קשורים משמעותית בהפחתת הסיכון.
כך למשל נמצא שמנת אגוזים יומית הפחיתה את הסיכון למחלת לב ב - 30% בהשואה למנה יומית של בשר אדום.
באופן דומה נמצאה השפעה מטיבה לצריכת עוף, דגים ומוצרי חלב דל שומן.
מסקנת החוקרים היא שצריכת בשר אדום מעלה את הסיכון למחלת לב כלילית, כאשר שינוי מקור החלבון, לדגים ועוף למשל, עשוי להפחית משמעותית מהסיכון לתחלואה.