הוספת תגובה פורום חדשות - ראש הפורום

ירקות עלים ירוקים לצמצום הסיכון לסוכרת מטיפוס 2

מערכת סטארמד(16.9.2010)
אכילת ירקות עלים ירוקים עשויה להפחית מהסיכון להתפתחות סוכרת מטיפוס 2.

ממצאים אילו מתפרסמים בבטאון הבריטי לרפואה BMJ בהתבססם על מטה - אנליזה סיסטמיטית.

בעבר פורסמו מחקרים שהצביעו על כך שצריכה מוגברת של פירות וירקות קשורה בהפחתת ההארעות של מקרי הסרטן.

הסוכרת מהוה גורם בלתי תלוי בהתפתחות מחלות קרדיו-וסקולריות, כאשר במקרים רבים שני המצבים נמצאים בכפיפה אחת, כך שבהחלט יתכן והם גם חולקים גורמי סיכון משותפים.

עם זאת, עד כה לא פורסם מחקר או מסקנה חד משמעית המלמד שהעלאה בצריכת ירקות ופירות עשויה לצמצם סיכון התפתחות סוכרת, אם כי יש הרבה עבודות מחקר סותרות בנושא.

ה - BMJ מביא סקירת הספרות הרלבנטית, כאשר הקריטריונים להיכלל בניתוח הנתונים היו מחקרים פרוספקטיבים שבהם נמדדה צריכת, פירות, ירקות או שניהם במשולב, למול נתוני הארעות סוכרת מטיפוס 2.

מתוך 6 מחקרים שעמדו בהתניות וכללו 220 אלף אנשים, נמצאו 4 מחקרים שבהם ניתנו בנפרד נתוני צריכת ירקות עלים ירוקים.

נמצא שצריכה מוגברת של ירקות עלים ירוקים לוותה בהפחתה של 14% בסיכון להתפתחות סוכרת מטיפוס 2.

הירידה בסיכון נמצאה בלתי מותנית בהפחתה נלווית במשקל אם היתה כזו.

לחלופין צריכת ירקות, פירות או שניהם גם יחד לא הביאה להפחתה משמעותית בסיכון להתפתחות סוכרת מטיפוס 2.

לא ברור מה המרכיב בירקות העלים הירוקים אשר תרם להפחתה בסיכון, אך בהחלט יש מקום להמלצת כותב מאמר המערכת בנידון שבמסגרת 5 מנות הירקות היומיות יש לשלב ירקות עלים ירוקיים.

ההמלצה היא למנה וחצי ליום מבין חמש המנות כאשר מדובר בכ - 120 גרם ירקות עלים ירוקים שבהם ניתן לכלול:

ברוקולי, חסה, תרד וכו.