הוספת תגובה פורום חדשות - ראש הפורום

שוקולד ישמח לבב בנות אנוש

מערכת סטארמד(16.11.2010)
הארכיב לרפואה פנימית בגליונו האחרון מנובמבר מביא בשורה טובה (בשלב זה לנשים) ללהוטים אחר שוקולד.

מסתבר ( פעם נוספת) שצריכת שוקולד בצורה שוטפת מפחיתה מהסיכון לאטרוסקלרוזיס, ובהתאם לכך גם את שיעורי האשפוז והתמותה המוקדמת עקב מחלות לב או ספיקת לב.

חוקרים מאוניברסיטת פנסילבניה בארה"ב, בחנו את האפקט של אכילת שוקולד על בריאות הלב בקרב 1200 נשים קשישות.

נושא הדיאטה נבדק באמצעות שאלונים לנשים ובו נבחנה תדירות צריכת שוקולד.

במקביל עברו הנשים סריקה על קולית של עורקי הצואר לבחון שינויי בקוטר העורקים כביטוי לחסימתם עקב אתרוסקלרוזיס וכן בחינת זרימת הדם בהם.

צריכת השוקולד בקרב הנשים נחלקה לשלוש קבוצות:

אילו שצרכו פחות ממנת שוקולד שבועית
נשים שצרכו בין מנה לשש מנות שבועיות
נשים שצרכו יותר משבע מנות שבועיות,או לחלופין אילו שצרכו שוקולד מדי יום.

מנת שוקולד הוגדרה ככמות שבין 25 ל - 50 גרם ואשר תכולת הקקאו בהן היתה 5% עד 15% ממשקל המנה.

47.6% צרכו פחות ממנה אחת לשבוע.

35.8% צרכו מנה עד שש מנות לשבוע.

16.6% אכלו שוקולד מדי יום.

נמצאו 158 מקרים של אתרוסקלרוזיס בקרב צרכני השוקולד במנה אחת לשבוע.

90 מקרים אובחנו בקרב צרכני מנת הבינים של מנה עד שש מנות שבועיות.

42 מקרים בקרב זללני השוקולד היומיים/ או שבע מנות שבועיות.

השואת התחלואה והתמותה ממחלות לב בין אילו שצרכו מנה אחת לאילו שצרכו 1 - 6 מנות שבועיות הראתה שבקבוצה שצרכה יותר שוקולד שיעור האשפוזים והתחלואה וכן שיעורי המוות ממחלות לב היו נמוכים יותר.

השוקולד ידוע כעשיר בפלבנואידים שהם נוגדי חמצון ומכאן גם ההסבר האפשרי לפערי השינויים בתחלואה, אם כי המחברים אינם מצביעים על קשר סיבתי בין מיעוט צריכת השוקולד למחלות הלב.

מהמחקר לא ניתן היה להסיק האם השפעת השוקולד חזקה יותר על העורקים הכליליים מאשר במניעת סבוכים בכלי הדם המוחיים והופעת שבץ מוחי.

מחקר זה מצטרף למחקרים דומים אחרים ( המחקר השבדי למשל) שהצביעו על ההשפעה המטיבה של השוקולד - ובמיוחד זה העתיר בקקאו - במניעת מחלות לב בנשים.