פורומים חדשים
כלים שימושיים
מחקרים רבים נעשים לבחינת הקשר בין סך הקרוטנים - ובמיוחד ביתא קרוטן - לצמצום הסיכון לסרטן ולמחלות קרדיו-וסקולריות.
יש מעט נתונים המרמזים על הפוטנציאל האפשרי של הקרוטן בהקשר התפתחות סרטן או מחלות קרדיו וסקולריות.
בפרסום מוקדם של גליון השבוע של ה - Archives of Internal Medicine מופיע מחקר המצביע על כך שרמות גבוהות בדם של אלפא קרוטן, מפחיתות מסיכוני התמותה מתחלואה שונה.
על פי המחקר, צריכה מוגברת של ירקות ופירות המיצרים אלפא קרוטן, עשויה להיות אסטרטגיה יעילה בהפחתת סיכוני מוות מוקדם.
מחקרים קודמים כבר הראו שלצריכת פירות וירקות, יש אפקט הגנתי ממחלות כרוניות כגון סרטן, מחלות העורקים הכליליים וסוכרת.
עם זאת, לא היה ברור מה הגורם או המרכיב התזונתי המיצר אפקט מגן זה.
הקרוטנים ונגזרות דומות להן נקשרו להנחה שיש להם אפקט הגנתי בשל התכונות נוגדות החימצון שלהן, ובכך מונעות או מצמצמות הרס או נזק לחומצות הגרעין (DNA ), שומנים וחלבונים ( לנזקי חמצון חומרים אילו יש כנראה תפקיד מרכזי בהופעת מחלות כרוניות כנ"ל).
מחקרים בעבר לא הראו שלתוספת ביתא קרוטן יש אפקט מגן בבלימת מחלות לב או סרטן, כך שניתן להניח שקיים גורם הגנתי שונה.
אלפא קרוטן הוא חומר הדומה מאוד לביתא קרוטן.
בנסיונות תרבית רקמה נמצא שלאלפא קרוטן יש פטנציאל גבוה פי 10 במניעת שגשוג תאי נוירובלסטומה והוא עכב התפתחות סרטן הכבד.
מחקרים אחרים למדו שירקות צהובים-כתומים וירוקים כהים שהם בעלי תכולה גבוהה של אלפא קרוטן הם בעלי אפקט המגן המוצלח יותר כנגד סרטן הראות, בהשואה לירקות אחרים.
במחקר המתפרסם השבוע, בחנו החוקרים 15318 אנשים מארצות הברית שהיו חלק מהמעקב השנתי השלישי אחר הרגלי התזונה .
האוכלוסיה ששותפה במחקר, אמורה להיות מדגם מייצג של תמהיל האוכלוסיה בארה"ב.
משתתפי המחקר - בני עשרים שנה ומעלה.
דגימות דם נלקחו מהם בין השנים 1988 - 1994.
משתתפי המחקר חולקו לשתי קבוצות על פי רמות הדם של אלפא קרוטן שלהם:
* משתתפים בהם הרמות היו 0 - 1 מיקרוגרם%.
* בעלי רמת אלפא קרוטן גבוהה יותר.
נעשתה השואה בין נתוני התמותה הלאומיים לבין רמות הקרוטן.
נמצא שככל שהרמות של אלפא קרוטן היו גבוהות יותר, שכיחות מוות מוקדם היתה נמוכה יותר.
כך למשל ברמות של 2-3 מיקרוגרם% אלפא קרוטן הסיכון למוות פתאומי פחת ב - 27%, אך ברמות של 9, הסיכון פחת בכדי קרוב ל - 40%.
באותו אופן נמצא בקשר בין רמות אלפא קרוטן להפחתת הסיכון למוות ממחלוץ לב, סרטן או סוכרת
יש מעט נתונים המרמזים על הפוטנציאל האפשרי של הקרוטן בהקשר התפתחות סרטן או מחלות קרדיו וסקולריות.
בפרסום מוקדם של גליון השבוע של ה - Archives of Internal Medicine מופיע מחקר המצביע על כך שרמות גבוהות בדם של אלפא קרוטן, מפחיתות מסיכוני התמותה מתחלואה שונה.
על פי המחקר, צריכה מוגברת של ירקות ופירות המיצרים אלפא קרוטן, עשויה להיות אסטרטגיה יעילה בהפחתת סיכוני מוות מוקדם.
מחקרים קודמים כבר הראו שלצריכת פירות וירקות, יש אפקט הגנתי ממחלות כרוניות כגון סרטן, מחלות העורקים הכליליים וסוכרת.
עם זאת, לא היה ברור מה הגורם או המרכיב התזונתי המיצר אפקט מגן זה.
הקרוטנים ונגזרות דומות להן נקשרו להנחה שיש להם אפקט הגנתי בשל התכונות נוגדות החימצון שלהן, ובכך מונעות או מצמצמות הרס או נזק לחומצות הגרעין (DNA ), שומנים וחלבונים ( לנזקי חמצון חומרים אילו יש כנראה תפקיד מרכזי בהופעת מחלות כרוניות כנ"ל).
מחקרים בעבר לא הראו שלתוספת ביתא קרוטן יש אפקט מגן בבלימת מחלות לב או סרטן, כך שניתן להניח שקיים גורם הגנתי שונה.
אלפא קרוטן הוא חומר הדומה מאוד לביתא קרוטן.
בנסיונות תרבית רקמה נמצא שלאלפא קרוטן יש פטנציאל גבוה פי 10 במניעת שגשוג תאי נוירובלסטומה והוא עכב התפתחות סרטן הכבד.
מחקרים אחרים למדו שירקות צהובים-כתומים וירוקים כהים שהם בעלי תכולה גבוהה של אלפא קרוטן הם בעלי אפקט המגן המוצלח יותר כנגד סרטן הראות, בהשואה לירקות אחרים.
במחקר המתפרסם השבוע, בחנו החוקרים 15318 אנשים מארצות הברית שהיו חלק מהמעקב השנתי השלישי אחר הרגלי התזונה .
האוכלוסיה ששותפה במחקר, אמורה להיות מדגם מייצג של תמהיל האוכלוסיה בארה"ב.
משתתפי המחקר - בני עשרים שנה ומעלה.
דגימות דם נלקחו מהם בין השנים 1988 - 1994.
משתתפי המחקר חולקו לשתי קבוצות על פי רמות הדם של אלפא קרוטן שלהם:
* משתתפים בהם הרמות היו 0 - 1 מיקרוגרם%.
* בעלי רמת אלפא קרוטן גבוהה יותר.
נעשתה השואה בין נתוני התמותה הלאומיים לבין רמות הקרוטן.
נמצא שככל שהרמות של אלפא קרוטן היו גבוהות יותר, שכיחות מוות מוקדם היתה נמוכה יותר.
כך למשל ברמות של 2-3 מיקרוגרם% אלפא קרוטן הסיכון למוות פתאומי פחת ב - 27%, אך ברמות של 9, הסיכון פחת בכדי קרוב ל - 40%.
באותו אופן נמצא בקשר בין רמות אלפא קרוטן להפחתת הסיכון למוות ממחלוץ לב, סרטן או סוכרת