הוספת תגובה פורום חדשות - ראש הפורום

שתית חלב מלא וצמצום הסיכון לסוכרת

מערכת סטארמד(23.12.2010)
ההמלצות הנוכחיות ביחס לשתית חלב הן למעט בצריכתו על מנת לצמצם את הסיכון לסוכרת.

יתכן, על פי מחקר חדש, שהנחות אילו שגויות.

חוקרי בית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת הרוארד זיהו בשומן החלב חומר המצמצם את הסיכון לסוכרת.

החומר שנמצא הוא: trans-palmitoleic acid

על פי החוקרים, חולים שבדמם נמצא החומר היו בסיכון נמוך פי שלושה לחלות בסוכרת מאילו ללא החומר.

יתרה מכך, לחומר נמצאה השפעה על עליה בכולסטרול הטוב הפחתת שומני הגוף וצמצום תנגודת האינסולין.

המחקר כלל 3736 משתתפים.

משך שתי עשרות שנים בהן בוצע המחקר, החוקרים עקבו אחר סמנים מטבוליים להתפתחות סוכרת.

רמות גבוהות יותר של חומצה טרנס פלמיטולאית היו קשורות בתחילת המחקר לערכים טובים יותר של כולסטרול, פחות תנגודת לאינסולין ופחות דלקות.

במהלך 20 שנות המעקב, משתתפי המחקר עם הרמות הגבוהות ביותר של חוממצת הטרנס - פלמיטולאית היו בסיכון נמוך של 60% לפתח סוכרת בהשואה לאילו עם רמות החומצה הנמוכות ביותר.