פורומים חדשים
כלים שימושיים
הכנס ה - 69 של האקדמיה האמריקאית למחלות עור מביא מחקר שבחן השפעת שוקולד נקי על התפרצות אקנה acne vulgaris.
מסתבר, שצריכת שוקולד נקי עלולה לגרום להתפרצות אקנה תוך מספר ימים מאכילתו, באנשים עם עבר של אקנה.
ממצאים אילו נמצאים בסתירה לדיווחים קודמים ששללו קשר בין אכילת שוקולד והתפרצות אקנה.
הממצאים ששללו את הקשר בין אכילת שוקולד לאקנה היו מבוססים על צריכת שוקולד בצורת ממתקים שהכילו בין היתר תוספות כחלב, סוכר, או אגוזים.
לא נעשה לעומת זאת כל מחקר, עד לדיווח הנוכחי, שבחן השפעת שוקולד נקי - שוקולד העשוי 100% מקקאו, על התפרצות האקנה.
המחקר כלל 10 גברים בריאים בגיל שבין 18 - 35 שנים, עם הסטוריה רפואית של אקנה.
למשתתפים היו 1 - 4 נגעים, לכל היותר, של אקנה (קומדונים ) בתחילת המחקר, ונאסר עליהם כל שימוש בתכשיר טיפולי רפואי עם או ללא מרשם.
המחקר בוצע בגברים למניעת השפעות הורמונליות פוטנציאליות הכרוכות במחזור החודשי.
המשתתפים צרכו 200 גרם של שוקולד נקי - 100% וקנחו בשתית כוס מים.
במהלך השבוע שלאחר צריכת השוקולד - צרכו דיאטה רגילה שלהם שקדמה לתחילת המחקר.
בין היום הרביעי לשביעי נעשתה אצל כל משתתף ספירת הנגעים בעור.
בשני הימים הנ"ל נמצאה עליה משמעותית בכמות הנגעים הבלתי מודלקים בהשואה לזו שהיתה טרם אכילת השוקולד, כאשר לא נמצא הבדל בין הנגעים הדלקתיים.
המחקר שבוצע בצורה בלתי מבוקרת, מצביע על האפשרות ששוקולד יכול להביא להתפרצות מחודשת של אקנה בגברים אשר מועדים לכך.
המנגנון אינו ברור ויתכן והוא קשור למרכיב תאוברמין theobromines שנמצא בריכוז גבוה יותר בשוקולד שניתן בניסוי בהשואה לזה המצוי בשוקולד של חברות אחרות.
האם זו המילה האחרונה באשר להשפעת הדיאטה על אקנה?
קרוב לודאי שלא.
מסתבר, שצריכת שוקולד נקי עלולה לגרום להתפרצות אקנה תוך מספר ימים מאכילתו, באנשים עם עבר של אקנה.
ממצאים אילו נמצאים בסתירה לדיווחים קודמים ששללו קשר בין אכילת שוקולד והתפרצות אקנה.
הממצאים ששללו את הקשר בין אכילת שוקולד לאקנה היו מבוססים על צריכת שוקולד בצורת ממתקים שהכילו בין היתר תוספות כחלב, סוכר, או אגוזים.
לא נעשה לעומת זאת כל מחקר, עד לדיווח הנוכחי, שבחן השפעת שוקולד נקי - שוקולד העשוי 100% מקקאו, על התפרצות האקנה.
המחקר כלל 10 גברים בריאים בגיל שבין 18 - 35 שנים, עם הסטוריה רפואית של אקנה.
למשתתפים היו 1 - 4 נגעים, לכל היותר, של אקנה (קומדונים ) בתחילת המחקר, ונאסר עליהם כל שימוש בתכשיר טיפולי רפואי עם או ללא מרשם.
המחקר בוצע בגברים למניעת השפעות הורמונליות פוטנציאליות הכרוכות במחזור החודשי.
המשתתפים צרכו 200 גרם של שוקולד נקי - 100% וקנחו בשתית כוס מים.
במהלך השבוע שלאחר צריכת השוקולד - צרכו דיאטה רגילה שלהם שקדמה לתחילת המחקר.
בין היום הרביעי לשביעי נעשתה אצל כל משתתף ספירת הנגעים בעור.
בשני הימים הנ"ל נמצאה עליה משמעותית בכמות הנגעים הבלתי מודלקים בהשואה לזו שהיתה טרם אכילת השוקולד, כאשר לא נמצא הבדל בין הנגעים הדלקתיים.
המחקר שבוצע בצורה בלתי מבוקרת, מצביע על האפשרות ששוקולד יכול להביא להתפרצות מחודשת של אקנה בגברים אשר מועדים לכך.
המנגנון אינו ברור ויתכן והוא קשור למרכיב תאוברמין theobromines שנמצא בריכוז גבוה יותר בשוקולד שניתן בניסוי בהשואה לזה המצוי בשוקולד של חברות אחרות.
האם זו המילה האחרונה באשר להשפעת הדיאטה על אקנה?
קרוב לודאי שלא.
American Academy of Dermatology (AAD) 69th Annual Meeting: Abstract 305. Presented February 6, 2011.