הוספת תגובה פורום חדשות - ראש הפורום

סויה וסרטן השד

פרופ. ראובן שטינהרץ(10.4.2011)
שנים רבות, נשים שטופלו ואף החלימו מסרטן השד, הוזהרו מפני צריכת מאכלי סויה ותוספתיו מחשש לאפקט הפוטנציאלי דמוי האסטרוגן של הסויה, אשר עלול, לכאורה, להחמיר מצב סרטן השד.

מחקר חדש שהקיף 18312 נשים הראה שאכילת סויה לא העלתה שיעור הישנות סרטן השד.

ממצאים חדשים אילו מתפרסמים בעקבות הכנס ה - 102 של החברה האמריקאית לחקר הסרטן - American Association for Cancer Research , בפגישתה השנתית - אורלנדו פלורידה - ארה"ב.

המחקר בחן וניתח נתוני 4 מחקרים קודמים של נשים עם היסטוריה של סרטן שד שאובחנו בגילאים 20 - 83 שנים.

בכל המחקרים הנידונים נבחנה צריכת הסויה על פי שאלונים לחולות.

לא נמצאה עליה בסיכון להישנות סרטן השד בקרב הקבוצה שצרכה כמויות גדולות של סויה, בהשואה לאילו שצרכו מעט או בכלל לא.

אחד המחקרים שנבדקו היה בקרב נשים סיניות משנחאי שצריכת הסויה אצלן היתה גבוהה יותר מאשר בקרב נשים מארה"ב, ואף בהן לא נמצאה עליה בהארעות סרטן שד חוזר.

זאת ועוד, לאחר ממוצע של תשע שנים מיום אבחון סרטן השד, נשים שצרכו את הכמויות הגבוהות ביותר של סויה - יותר מ - 23 מ"ג סויה ליום (מנה שוות ערך לכוס חלס סויה ליום או חצי כוס טופו ליום), היו בסיכון נמוך יותר של 9% למות מכל סיבה שהיא ו - 15% סיכון נמוך יותר להישנות סרטן שד בהשואה לנשים שצרכו 0.48 מ"ג סויה ליום או פחות מכך.

הואיל ולא נמצאה בתוצאות אילו מובהקות סטטיסטית, הרי החוקרים אינם רואים בכך הלכה פסוקה, שכן אינם יכולים לבטל את האפשרות של מקריות.

ממצאים אילו, לא רק שאינם מצדיקים הרחקת סויה מהדיאטה, בנשים שעברו סרטן שד, אלא למעשה מחזקים ומדגישים את האפקט המטיב של הסויה, לטובת נשים שעברו סרטן השד.

מסקנת החוקרים היא שאם יש לנקוט בפעולה מסוימת הרי שהיא אינה הרחקת הסויה אלא העלאת רמתה לשיפור הבריאות הכללית.