פורומים חדשים
כלים שימושיים
המנטרה הקבועה המשמיעים לכל מי שחפץ להפחית ממשקלו היא לאכול פחות ולהתעמל יותר.
קל להגיד - קשה יותר לבצע.
חוקרים מאוניברסיטת הרוארד מנסים במאמר המתפרסם ב - NEW ENGLAND JOURNAL OF MEDICINE, לעשות מעט סדר בנושא, בציינם שהפחתה מסוג מסוים של מזונות, שינה של 6 - 8 שעות ביום, תרגול גופני, והפחתה בצפיה בטלויזיה עשויים להביא להפחתה במשקל לאורך זמן.
החוקרים שמים דגש על חמישה מאכלים התורמים במיוחד לעליה במשקל, לעומת חמישה מאכלים אחרים המסייעים בהפחתה במשקל.
המסר העקרי של החוקרים הוא שסוג המזון והמשקאות שאנו צורכים, הם בעלי השלכה משמעותית על משקלנו.
מסתבר שכאשר בוחנים על ציר הזמן את המשקל, הרי שאדם מבוגר מעלה כמחצית הק"ג במשקלו מדי שנה.
תוצאות המחקר מבוססות על סקרים שנעשו בקרב אחיות ואנשי מקצועות הרפואה.
הסקרים כללו 120877 גברים ונשים בשלוש קבוצות מחקר שונות, ללא מחלות כרוניות, והיו ללא ממצאי השמנה בהכנסם למחקר.
מדי 4 שנים נעשתה בכל אחת מקבוצות המחקר הערכה מחודשת באשר לאורח החיים והמשקל.
בממוצע, כל 4 שנים נצפתה עליה במשקל של 1.7 ק"ג המצטברים לכדי 8.5 ק"ג במהלך 20 שנה.
בבחינת סוג המזון שצרכו משתתפי הסקרים נמצאו חמישה מאכלים אשר תורמים במיוחד לעליה במשקל:
* טוגנים
* משקאות ממותקים בסוכר
* תפוחי אדמה באופן כללי
* בשר אדום בלתי מעובד
* בשר מעובד
נמצאו חמישה סוגי מזון העשויים לתרום לירידה במשקל:
* ירקות
* חיטה מלאה
* פירות
* אגוזים
* יוגורט
כמות השומן שבמזון לא הוותה גורם בר חשיבות בעליה במשקל ( חלב רזה מול חלב מלא למשל).
לא רק הערך הקלורי הכולל משפיע לפי החוקרים אלא סוג המזון כאשר חפצים במניעת עליה במשקל.
מבין המאכלים שמשפיעים על שמירה ואולי אף על הירידה במשקל - היוגורט היה המפתיע ביותר, כאשר ההסבר לכך לא ברור.
הסברים אפשריים הם כמובן שינוי הרכב חידקי המעיים או לחלופין אילו שצורכים יוגורט הם בעלי אורח חיים שונה מאילו שאינם צרכני יוגורט.
כמות שינה - 6- 8 שעות, צמצום צפיה בטלויזיה ופעילות גופנית היוו מרכיב נוסף או גורמים המשפיעים על הפחתה במשקל.
התרומה של כל מרכיב קטנה אך לאורך שנים יש להם אפקט מצטבר.
קל להגיד - קשה יותר לבצע.
חוקרים מאוניברסיטת הרוארד מנסים במאמר המתפרסם ב - NEW ENGLAND JOURNAL OF MEDICINE, לעשות מעט סדר בנושא, בציינם שהפחתה מסוג מסוים של מזונות, שינה של 6 - 8 שעות ביום, תרגול גופני, והפחתה בצפיה בטלויזיה עשויים להביא להפחתה במשקל לאורך זמן.
החוקרים שמים דגש על חמישה מאכלים התורמים במיוחד לעליה במשקל, לעומת חמישה מאכלים אחרים המסייעים בהפחתה במשקל.
המסר העקרי של החוקרים הוא שסוג המזון והמשקאות שאנו צורכים, הם בעלי השלכה משמעותית על משקלנו.
מסתבר שכאשר בוחנים על ציר הזמן את המשקל, הרי שאדם מבוגר מעלה כמחצית הק"ג במשקלו מדי שנה.
תוצאות המחקר מבוססות על סקרים שנעשו בקרב אחיות ואנשי מקצועות הרפואה.
הסקרים כללו 120877 גברים ונשים בשלוש קבוצות מחקר שונות, ללא מחלות כרוניות, והיו ללא ממצאי השמנה בהכנסם למחקר.
מדי 4 שנים נעשתה בכל אחת מקבוצות המחקר הערכה מחודשת באשר לאורח החיים והמשקל.
בממוצע, כל 4 שנים נצפתה עליה במשקל של 1.7 ק"ג המצטברים לכדי 8.5 ק"ג במהלך 20 שנה.
בבחינת סוג המזון שצרכו משתתפי הסקרים נמצאו חמישה מאכלים אשר תורמים במיוחד לעליה במשקל:
* טוגנים
* משקאות ממותקים בסוכר
* תפוחי אדמה באופן כללי
* בשר אדום בלתי מעובד
* בשר מעובד
נמצאו חמישה סוגי מזון העשויים לתרום לירידה במשקל:
* ירקות
* חיטה מלאה
* פירות
* אגוזים
* יוגורט
כמות השומן שבמזון לא הוותה גורם בר חשיבות בעליה במשקל ( חלב רזה מול חלב מלא למשל).
לא רק הערך הקלורי הכולל משפיע לפי החוקרים אלא סוג המזון כאשר חפצים במניעת עליה במשקל.
מבין המאכלים שמשפיעים על שמירה ואולי אף על הירידה במשקל - היוגורט היה המפתיע ביותר, כאשר ההסבר לכך לא ברור.
הסברים אפשריים הם כמובן שינוי הרכב חידקי המעיים או לחלופין אילו שצורכים יוגורט הם בעלי אורח חיים שונה מאילו שאינם צרכני יוגורט.
כמות שינה - 6- 8 שעות, צמצום צפיה בטלויזיה ופעילות גופנית היוו מרכיב נוסף או גורמים המשפיעים על הפחתה במשקל.
התרומה של כל מרכיב קטנה אך לאורך שנים יש להם אפקט מצטבר.