הוספת תגובה פורום חדשות - ראש הפורום

מאכלי ים והסיכון לסוכרת?!

פרופ. ראובן שטינהרץ(27.7.2011)
צריכת דגים, על פי מחקרים שונים, עשויה לשפר מטבוליזם סוכר הדם.

עם זאת, מחקרים על צריכת דגים בעולם המערבי העלו השגות באשר להבט המיטיב של אכילת דגים, עד כדי הגברת הסיכון לסוכרת מטיפוס 2 עקב עליה בשיעור הגורמים המזהמים שבדגים הנובעים מזיהום סביבתי.

מאידך גיסא, נתונים על הסיכון לסוכרת באוכלוסיה שעקר מזונה דגים מאותה סביבה "מזוהמת" - מועטים.

הירחון האמריקאי לתזונה קלינית מביא מחקר שתכליתו היתה בחינת הקשר בין צריכת דגים לסיכון לסוכרת באוכלוסית מבוגרים ביפן.

22921 נשים ו - 29759 נשים בגיל שבין 45 - 47 שנים שותפו במחקר.

המשתתפים היו חלק ממחקר על הרגלי התזונה ובריאות הציבור והם מלאו שאלונים שהתיחסו ל - 147 פריטי מזון בדיאטה, כאשר לאיש מהם לא היתה סוכרת בתחילת המחקר.

במהלך חמש שנות מעקב, נצפו 971 מקרי סוכרת חדשים - 572 בגברים ו - 399 בנשים.

בגברים נמצא שצריכת דגים מוגברת הביאה להפחתתה משמעותית בסיכון לסוכרת.

לגבי כלל צריכת הדגים הפחתת הסיכון היתה של 27% ואילו בצריכת מאכלי ים בינוניים וקטנים ( מאקרלים וסרדינים למשל) הסיכון הוקטן בכדי 32%.

בנשים לא נמצא קשר כל שהוא בין צריכת דגים לסיכון לסוכרת מטיפוס 2.

מסקנת המחקר היא שבאוכלוסיה עם צריכה גבוהה של מאכלי ים, נמצאה הפחתה בסיכון לסוכרת בגברים ללא השפעה על הסיכון בנשים.