הוספת תגובה פורום חדשות - ראש הפורום

חוזרים ללימודים עם קיבה מלאה והזנה בריאה

פרופ. ראובן שטינהרץ(30.8.2011)
ארוחת עשר בעלת חשיבות ומשמעות תזונתית נאותה למהלך היום כולו.

מומלץ לאכול ארוחות קלות מדי 3-4 שעות.

אכילה זו מאפשרת תחושת שובע מבלי לגרום לתחושת כבדות מיותרת.

מומלץ לאכול כריך המכיל 3 קבוצות מזון שונות, בהרכב המוצע כדלקמן:

1. לחם/ פיתה/ לחמניה - עדיפים מקמח אחיד או מלא.
2. ממרח: עשיר חלבון כמו גבינה (סוגים שונים), סרדין, חומוס, פסטרמה, ביצה,
או עשיר בשומן כמו אבוקדו, טחינה, חמאת בוטנים לא מתוקה.
3. ירק בין הפרוסות כמו חסה, פלפל, מלפפון.

דוגמאות לכריכים מיוחדים:
4. לחם מלא מרוח בסלט טונה עם פרוסות גמבה ומלפפון חמוץ.
5. פיתה עם גבינה קוטג' 5% ,מלפפון ירוק וזיתים.
6. לחם אחיד עם חמאת בוטנים, 2 עלי חסה וביניהם פרוסות עגבניה.
7. לחמניה מקמח אחיד עם סלט טחינה, חציל קלוי מעט, פטרוזיליה ורצועות פלפל ירוק.

בנוסף לכריך מומלץ לאכול מנת פרי כדוגמת שזיף/ תפוז/ תפוח עץ/ אפרסק / מקלות ירק- גזר, פלפל בצבעים שונים, קולרבי, עלי חסה, מלפפון.

חשוב להקפיד על שתיית מים.
משרד הבריאות - לשכת הדובר