הוספת תגובה פורום חדשות - ראש הפורום

שוקולד מפחית מהסיכון למחלות לב

פרופ. ראובן שטינהרץ(31.8.2011)
בימים אילו מתקיים הכנס השנתי של האגודה האירופית למחלות לב - European Society of Cardiology (ESC) 2011 Congress.

בכנס, ובירחון BMJ, מתפרסם בעת ובעונה אחת מחקר שבחן יחסי הגומלין בין צריכת שוקולד והסיכון להפרעות קרדיו-מטבוליות.

המחקר התבסס על פרסומים רפואיים שהתיחסו לנושא הנבדק, שבוצעו עד אוקטובר 2010, ושנאספו ממאגרי המידע הרפואי השונים.

ההפרעות הקרדיו מטבוליות שנבחנו היו - מחלות לב כליליות, סוכרת, שבץ מוחי ותסמונת מטבולית.

נערכה השואה ביחסים הנידונים בהקשר של צריכה גבוהה מול צריכה נמוכה של שוקולד.

7 מחקרים עמדו בקריטריונים להערכה .

מחקרים אילו כללו 114009 משתתפים.

משבעת המחקרים, חמישה הצביעו על יחס הפוך בין צריכת השוקולד לתסמונות קרדיו - מטבוליות.

הפחתת הסיכון למחלת לב כלילית היתה בכדי מחצית.

סיכוני התמותה ממחלות לב אף הם פחתו בכדי מחצית, ואילו הסיכון לסוכרת - ב- 35%.

בצרכני השוקולד הגדולים היתה הפחתת סיכון של 37% למחלות לב ו - 29% לשבץ מוחי בהשואה לממעיטי צריכת השוקולד.

לא נמצא קשר בין הסיכון לאי ספיקת לב וצריכת שוקולד.

לא נמצאה השפעה בנשים בין צריכת שוקולד להפחתת הסיכון לסוכרת.

המחברים סבורים שהשפעת השוקולד היא תולדה של ריכוז גבוה של פולי פנולים המצויים בשוקולד, וזמינות גבוהה של חנקן חד חמצני - NO - המשפר תפקוד ציפוי דפנות כלי הדם -האנדותל, מלבד תפקוד טסיות הדם, הפחתה בלחץ הדם וצמצום התנגודת לאינסולין.