הוספת תגובה פורום חדשות - ראש הפורום

תפוח עץ ליום מפחית מהסיכון לשבץ מוחי

פרופ. ראובן שטינהרץ(26.9.2011)
מחקר חדש שמקורו בהולנד מנסה לקשר בין הסיכון לשבץ מוחי, או הפחתתו לאכילת פירות.

המחקר מנסה לבחון חלוקת הירקות והפירות על פי צביעם וההשפעה הנגזרת מכך על הסיכון לשבץ המוחי.

שותפו במחקר 20069 גברים ונשים בני 20 - 65, בריאים ללא כל עדות למחלה קרדיו-וסקולרית.

משך עשר שנות מעקב, 233 אנשים פתחו שבץ מוחי.

שכיחות השבץ המוחי על פי החוקרים היתה נמוכה ב - 52% אצל צרכני פירות וירקות לבנים - תפוחי עץ ואגסים בעיקר, בהשואה למשתתפים שלא צרכו פירות אילו.

החוקרים חשבו שכל עליה של 25 גרם בצריכת פירות "לבנים" מצמצמת את הסיכון לשבץ ב - 9%.
בהקשר זה יש לציין שתפוח "רגיל" משקלו 120 גרם.

אין בממצא זה כדי לבטל חשיבות פירות "צבעוניים "אחרים שהם בעלי ערך במניעת מחלות כרוניות, כך שיש כאן ביטוי לחשיבות השילוב של הפירות והירקות השונים.

כדאי לציין שבמחקר סווגו צבעי הירקות ( הצבע ניתן ע"י הפיטוכימיקילים כגון קרוטנואידים או חמרים פלבונואידים) לארבע קבוצות:

* ירוק - אותם ירקות עלים כהים למשל, כרוב, וחסה
* כתום צהוב - בעיקר הדרים
* אדום וסגול - בעיקר הירקות האדומים כגון עגבניה
* לבן - 55% מקבוצה זו הם התפוחים והאגסים, כרובית או מלפפונים

קבוצה חמישית של ירקות הם הירקות העמילניים כגון תפוחי אדמה.

ההמלצות הקיימות כיום הן לצרוך מכל הירקות, ואין בממצא הנוכחי כדי לשנות מכך אלא רק אולי להעצים חשיבות הירקות והפירות.

המחקר מחזיר את האמירה המפורסמת שבתרגומה החפשי:
תפוח ליום והרופא נמוג כחלום.