פורומים חדשים
כלים שימושיים
חדשות סטארמד הביאו במהלך השנים האחרונות מספר מחקרים בשבח צריכת שוקולד שכמות הקקאו שבו אמורה להיות בין 40- 60%.
המחקרים דנו בהשפעות השוקולד על מצב רוח דכאוני, מחלות לב, אי ספיקת לב , הפחתת לחץ דם ומניעת שבץ מוחי.
אוהבי השוקולד מקבלים חיזוק נוסף החודש, ממחקר המתפרסם ב -the Journal of the American College of Cardiology.
מחקר חדש זה מראה שצריכה קבועה של שוקולד מפחיתה מהסיכון לשבץ מוחי בכדי 20%.
המחקר בוצע בשבדיה בנשים שהיו חלק ממערך איתור סרטן שד ע"י ממוגרפיה.
נמצא בקרב הנשים יחס הפוך בין צריכת שוקולד לשבץ מוחי, אם על רקע של נמק - אינפרקט, או מסיבות של דמם מוחי.
זאת ועוד, גם לצריכה קטנה של שוקולד יש אפקט משמעותי בצמצום הסיכון, כאשר עיקר האפקט נמצא בנשים עם צריכת שוקולד של כ - 70 גרם לשבוע, מצה שעשוי להצביע על אפקט המגן של השוקולד.
אחד הממצאים המפתיעים והבלתי ברורים במחקר היה שנשים עם יתר לחץ דם וסיכון מוגבר לשבץ נוחי, צריכת שוקולד על ידם היתה פחות משמעותית מבחינה סטטיסטית בהפחתת הסיכון לשבץ מוחי מאשר נשים ללא יתר לחץ דם.
תוצאות המחקר מבוססות על נתונים שנתקבלו מ - 33372 נשים, נמלאו שאלונים באשר לצריכת מזונות שונים כולל שוקולד, במהלך השנה שקדמה למחקר.
הנשים חולקו לקבוצות על פי צריכת השוקולד לאורך ציר הזמן, מרמה של צריכת שוקולד אפסית, ועד לרמה של 3 פעמים בשבוע ויותר.
בוצע מעקב של 10 שנים אחר הנשים תוך התאמה לגורמי סיכון לשבץ מוחי.
במהלך המעקב נצפו 1549 מקרי שבץ מוחי. 1200 מתוכם היו על רקע של אינפרקט ו - 224 על רקע של דמם כאשר 125 מקרים לא סווגו.
כאמור צריכת שוקולד היתה ביחס הפוך לסיכון הכולל - כל הסוגים - של שבץ מוחי.
גם במחקר זה נמצא יחס שההשפעה המטיבה היתה תלויה ברמת הקקאו בשוקולד.
רמת קקאו גבוהה יותר נתנה הגנה טובה יותר גבוהה
גם כאן סבורים המחברים שאפקט צמצום הסיכון קשור לכמות החומרים נוגדי החמצון - אנטיאוקסידנטים אשר בשוקולד.
המחקרים דנו בהשפעות השוקולד על מצב רוח דכאוני, מחלות לב, אי ספיקת לב , הפחתת לחץ דם ומניעת שבץ מוחי.
אוהבי השוקולד מקבלים חיזוק נוסף החודש, ממחקר המתפרסם ב -the Journal of the American College of Cardiology.
מחקר חדש זה מראה שצריכה קבועה של שוקולד מפחיתה מהסיכון לשבץ מוחי בכדי 20%.
המחקר בוצע בשבדיה בנשים שהיו חלק ממערך איתור סרטן שד ע"י ממוגרפיה.
נמצא בקרב הנשים יחס הפוך בין צריכת שוקולד לשבץ מוחי, אם על רקע של נמק - אינפרקט, או מסיבות של דמם מוחי.
זאת ועוד, גם לצריכה קטנה של שוקולד יש אפקט משמעותי בצמצום הסיכון, כאשר עיקר האפקט נמצא בנשים עם צריכת שוקולד של כ - 70 גרם לשבוע, מצה שעשוי להצביע על אפקט המגן של השוקולד.
אחד הממצאים המפתיעים והבלתי ברורים במחקר היה שנשים עם יתר לחץ דם וסיכון מוגבר לשבץ נוחי, צריכת שוקולד על ידם היתה פחות משמעותית מבחינה סטטיסטית בהפחתת הסיכון לשבץ מוחי מאשר נשים ללא יתר לחץ דם.
תוצאות המחקר מבוססות על נתונים שנתקבלו מ - 33372 נשים, נמלאו שאלונים באשר לצריכת מזונות שונים כולל שוקולד, במהלך השנה שקדמה למחקר.
הנשים חולקו לקבוצות על פי צריכת השוקולד לאורך ציר הזמן, מרמה של צריכת שוקולד אפסית, ועד לרמה של 3 פעמים בשבוע ויותר.
בוצע מעקב של 10 שנים אחר הנשים תוך התאמה לגורמי סיכון לשבץ מוחי.
במהלך המעקב נצפו 1549 מקרי שבץ מוחי. 1200 מתוכם היו על רקע של אינפרקט ו - 224 על רקע של דמם כאשר 125 מקרים לא סווגו.
כאמור צריכת שוקולד היתה ביחס הפוך לסיכון הכולל - כל הסוגים - של שבץ מוחי.
גם במחקר זה נמצא יחס שההשפעה המטיבה היתה תלויה ברמת הקקאו בשוקולד.
רמת קקאו גבוהה יותר נתנה הגנה טובה יותר גבוהה
גם כאן סבורים המחברים שאפקט צמצום הסיכון קשור לכמות החומרים נוגדי החמצון - אנטיאוקסידנטים אשר בשוקולד.