פורומים חדשים
כלים שימושיים
חופן או שניים של פיסטוקים (pistachio), הניתנים עם ארוחה בעלת אינדקס גליקמי גבוה כגון פסטה, יכולים לחולל נפלאות ברמות הסוכר והאינסולין שלאחר הארוחה, ובמיוחד בחולים עם תסמונת מטבולית.
ממצאים אילו הוצגו בכנוס הפדרציה העולמית לסוכרת.
במחקר שמומן ע"י אגוד מגדלי הפיסטוקים בקליפורניה, נכללו 20 חולים עם תסמונת מטבולית, מתוכן 12 היו נשים.
גיל ממוצע של משתתפי המחקר היה - 54 שנים, כאשר אינדקס מסת הגוף הממוצע- BMI היה - 37.5.
חולים בצום קבלו 84 גרם פיסטוקים אם כמאכל בודד או בצרוף ללחם לבן (50גרם) או לחם לבן עם גבינה צהובה.
הערכת רמות הסוכר והאינסולין נסמכו על בדיקת דם ורידי או קפילרי - מהאצבע - במהלך שלוש שעות שלאחר הארוחה.
החוקרים מצאו שכאשר הפיסטוקים ניתנו יחד עם פחמימות האפקט הגליקמי - התגובה של עלית הסוכר לאחר הארוחה - נבלם או מותן, מה שעשוי לסייע לחולים עם תסמונת מטבולית.
מחקר קודם ודומה הראה, שהתגובה הגליקמית לאורז ופסטה אף היא נבלמה ע"י הפיסטוקים, כאשר במתן רסק תפוחי אדמה, היתה תגובה של הפחתה באפקט הגליקמי אך פחות בולטת - אם כי בעלת משמעות סטטיסטית בהשואה לאילו שלא קבלו פיסטוקים.
ממצאים אילו מלמדים שתוספת פיסטוקים למזונות עתירי פחמימות עשויה להפחית מהתגובה הגליקמית שלהם, למרות העליה בתוכן הפחמימות הנאכל.
מה המנגנון - למציגי המחקר ולמבקריו - אין עדיין מענה.
ממצאים אילו הוצגו בכנוס הפדרציה העולמית לסוכרת.
במחקר שמומן ע"י אגוד מגדלי הפיסטוקים בקליפורניה, נכללו 20 חולים עם תסמונת מטבולית, מתוכן 12 היו נשים.
גיל ממוצע של משתתפי המחקר היה - 54 שנים, כאשר אינדקס מסת הגוף הממוצע- BMI היה - 37.5.
חולים בצום קבלו 84 גרם פיסטוקים אם כמאכל בודד או בצרוף ללחם לבן (50גרם) או לחם לבן עם גבינה צהובה.
הערכת רמות הסוכר והאינסולין נסמכו על בדיקת דם ורידי או קפילרי - מהאצבע - במהלך שלוש שעות שלאחר הארוחה.
החוקרים מצאו שכאשר הפיסטוקים ניתנו יחד עם פחמימות האפקט הגליקמי - התגובה של עלית הסוכר לאחר הארוחה - נבלם או מותן, מה שעשוי לסייע לחולים עם תסמונת מטבולית.
מחקר קודם ודומה הראה, שהתגובה הגליקמית לאורז ופסטה אף היא נבלמה ע"י הפיסטוקים, כאשר במתן רסק תפוחי אדמה, היתה תגובה של הפחתה באפקט הגליקמי אך פחות בולטת - אם כי בעלת משמעות סטטיסטית בהשואה לאילו שלא קבלו פיסטוקים.
ממצאים אילו מלמדים שתוספת פיסטוקים למזונות עתירי פחמימות עשויה להפחית מהתגובה הגליקמית שלהם, למרות העליה בתוכן הפחמימות הנאכל.
מה המנגנון - למציגי המחקר ולמבקריו - אין עדיין מענה.
International Diabetes Federation (IDF) World Diabetes Congress 2011