הוספת תגובה פורום חדשות - ראש הפורום

כיצד משפיעה שתיית קפה על מניעת סוכרת?!

מערכת סטארמד(23.1.2012)
שתית 4 כוסות קפה ויותר ליום תורמת להפחתת הסיכון לסוכרת עד כדי 50%.

חוקרים סיניים מסבירים מה מנגנון פעולת הקפה בהפחתת הסיכון.

החוקרים מצאו שלושה מרכיבים בקפה אשר חוסמים כנראה הצטברות רעילה של חלבון הקשור בהגברת הסיכון לסוכרת.

החלבון - ( hIAPP (human islet amyloid polypeptide דומה לחלבון העמילואיד השוקע במחלת אלצהיימר ופרקינסון, והוא נוטה לשקוע בתאי הלבלב - פנקראס - בצורת סיבי עמילואיד וגורם בכך למותם.

העמילואיד הוא משקע חלבוני אשר שוקע, תוך כדי התקפלותו, בצורה מעוותת.

החלבונים לצורך תיפקודם הנאות חייבים להתקפל במרחב בצורה מסוימת, עיוות ההתקפלות גורם ליצירת משקעי חלבון הנאגר בתאים ללא תפקוד אך פוגע בתפקוד התאים הבריאים.

התרכובות בקפה שהחוקרים הסיניים מתיחסים אליהם:

* Caffeine
* Caffeic acid or CA
* Chlorogenic acid or CGA.

בחשיפת חלבון העמילואיד - hIAPP לתמציות קפה, נבלמה פעולותו הטוקסית של החלבון.

צמצום שקיעת סיבי העמילואיד בתאי ביתא של הלבלב, משאיר יותר אינסולין זמין ומפחית מהסיכון לסוכרת

מבין שלוש התרכובות - הקפאין היה הפחות יעיל, מה שמסביר שגם שתיית קפה נטול קפאין, עשויה לסייע בהפחתת הסיכון לסוכרת, בשל המצאות שתי התרכובות האפקטיביות יותר בקפה נטול הקפאין ובריכוז גבוה יותר מזה המצוי בקפה רגיל.