הוספת תגובה פורום חדשות - ראש הפורום

תמותה בעקבות ארועים של פקקת ורידים עם וללא טיפול נוגד קרישה

מערכת סטארמד(24.1.2014)
מחקר שנערך במקביל בסין, הודו, קוריאה, מלזיה, מקסיקו, פיליפינים וטוניסיה בא לבחון השפעת הטיפול בנוגדי קרישה בטיפול בפקקת ורידים ומניעת תסחיפים - קרישי דם - לריאות, על הפחתת התמותה מכל סיבה שהיא במהלך תקופה של 30 יום לאחר האשפוז.

במחקר שותפו - 8307 אנשים אשר שאושפזו למשך 6 - 14 יום, ואשר חולקו לשתי קבוצות:

* קבוצת הטיפול שקבלה הזרקה יומית תת עורית של 40 מ"ג enoxaparin ( קלקסן) ביחד עם חבישת הגפיים התחתונות בתחבושת לחץ אלסטית- 4171 אנשים.
* קבוצת הבקרה שקבלה הזרקת פלצבו ביחד עם חבישת לחץ - 4136 איש ואשה

נכללו במחקר חולים מגיל 40 ואילך שהתקבלו לאשפוז בשל אי ספיקת לב חריפה, או זיהום כללי חריף עם גורם סיכון ( אחד לפחות) לארועים תרומבו-אמבוליים.

שיעור התמותה מכל סיבה שהיא במהלך 30 הימים שלאחר האשפוז היה 4.9% מול 4.8% בקבוצת הטיפול והבקרה בהתאמה.

שיעור הדימומים היה זהה אף הוא בין שתי הקבוצות.

מסקנת המחקר היא שטיפול נוגד קרישה בהזרקה, ביחד עם חבישה אלסטית, אינו תורם להפחתת התמותה מכל סיבה שהיא יותר מאשר חבישה אלסטית בלבד.