הוספת תגובה פורום חדשות - ראש הפורום

אכילת בשר אדום מעלה את הסיכון לשבץ מוחי

מערכת סטארמד(30.1.2012)
השפעת חלבונים ממקורות שונים על הארעות שבץ מוחי - לא נבחנה בצורה פרוספקטיבית.

המהדורה המסיימת של שנת 2011 של הירחון STROKE מביאה מחקר על השפעת חלבונים מרכזיים בדיאטה על הסיכון להתרחשות שבץ מוחי.

המחקר שנוהל בצורה פרוספקטיבית כלל 84010 נשים בגיל 30 - 55 שנים בהיכנסן למחקר, ו - 43150 גברים בני 40 - 75.

איש מהנכנסים למחקר לא סבל ממחלות כסרטן, סוכרת, או הפרעות קרדיו- וסקולריות.

הרגלי התזונה נבדקו בצורה נשנית באמצעות שאלונים מקובלים בעלי תקפות מחקרית.

נבדקו הרגלי התזונה והשלכתם על הסיכון לשבץ מוחי.

במהלך 26 ו - 22 שנות מעקב אחר הנשים והגברים בהתאמה, נמצאו 2633 נשים שעברו שבץ מוחי ו - 1397 גברים שעברו ארוע דומה.

בניתוח גורמים משפיעים נמצא שצריכה מוגברת של בשר אדום ( מעובד או בלתי מעובד) לוותה בעליה בסיכון לשבץ מוחי.

נסיונות התמרה של מנת בשר יומית במנת עוף יומית הביאה להפחתה של 27% בסיכון לשבץ מוחי.

החלפה בין מנת בשר לאגוזים - צמצמה את הסיכון ב - 17%, כאשר שיעור דומה של הפחתה בסיכון נצפה במעבר לאכילת דג.

מוצרי חלב מלא הפחיתו הסיכון ב - 10%, כאשר לירקות ולביצים לא היתה השפעה.

מחברי המחקר מסכמים את התוצאות בכך שהסיכון לשבץ מוחי יכול להצטמצם ע"י החלפת מקור החלבונים בדיאטה מבשר אדום למקורות אחרים כפי שצוינו.

עם זאת - אין כל הסבר מניח את הדעת מדוע בשר אדום מעלה את הסיכון לשבץ מוחי.

הועלו מספר תאוריות כגון סוג השומנים בבשר האדום, חומרים משמרים, ריכוז גבוה של מלחי נתרן ועוד, אך מעשית, הסיבה - עלומה.