הוספת תגובה פורום חדשות - ראש הפורום

אכילת דגים פוליפים וסרטן המעי הגס

מערכת סטארמד(6.2.2012)
חומצות שומן בלתי רוויות מקבוצת אומגה 3 עשויות להפחית משכיחות סרטן המעי הגס.

השפעת חומצות שומן אילו על הסיכון להופעת פוליפים במעי הגס היא עדיין בבחינת נעלם.

הרעיון בבסיס השאלה נובע מהדמיון בפעולתן האנטי-דלקתית של חומצות שומן מטיפוס אומגה 3 לפעולת האספירין.

כשם שאספירין בולם הופעת פוליפים במעי הגס, כך ניתן להניח שחומצות השומן עשויות ליצור אפקט דומה.

הירחון האמריקאי לתזונה קלינית נדרש לנושא זה ומפרסם מחקר על השפעת חומצות השומן על הופעת אדנומות ושגשוג פולים במעי הגס.

מסתבר מהמחקר שנשים הצורכות כשלוש מנות דג שבועיות, הן בעלות סיכון נמוך יותר לפתח פוליפ של המעי הגס בהשואה לנשים הצורכות מנת דג אחת לשבועיים או פחות מכך.

שותפו במחקר אנשים שעברו קולונוסקופיה:

* 3166 היו ללא ממצא של פוליפ במעי הגס.
* 1597 היו עם פוליפ אדנומטותי
* 544 עם פוליפים משגשגים.

צריכת חומצות שומן בלתי רוויות מקבוצת אומגה שלוש חושבה מתוך נתוני שאלונים מצד אחד והפרשה בשתן של תוצרי פרוסטגלנדינים מסוג E2 - המהווים סמן לחומצות השומן - מצד שני.

בדיקת תוצרי ההפרשה נעשתה בקרב 896 ממשתתפי המחקר.

מתוצאות הבדיקה עולה שחומצות שומן ממקור שמן דגים מטיפוס אומגה שלוש מפחיתות מהסיכון לאדנומות של המעי הגס בנשים בלבד.

כאשר השוו יותר מ - 1400 נשים ללא פוליפ במעי ל - 456 עם פוליפ במעי הגס נמצא ש - 23% מבעלות הפוליפים היו בחמישון התחתון לצריכת דגים כאשר 15% מהן היו בחמישון העליון.

לאחר שקלול גורמים כגיל, עשון, קבלת אספירין נמצא שבצרכניות הגבוהות של הדגים - שלוש מנות שבועיות ויותר - הפחתת הסיכון הגיעה לכדי 33%.

נמצא יחס הפוך בין הצריכה להפרשת תוצרי פרוטגלנדינים, כך שהמחברים סבורים שיתכן והקטנת הסיכון קשורה בהפחתת יצירת פרוסטגלנדין E2.