פורומים חדשים
כלים שימושיים
תשעים אחוז מהציבור צורך נתרן ( מלח) בכמות העולה משמעותית על הצרכים היומיים.
גורם מספר אחת האשם בצריכה המוגברת הוא הלחם והלחמניות.
מסתבר שעשרה מאכלים אחראים ל - 44% מצריכת הנתרן היומית שלנו:
* לחם ולחמניות
* פסטרמות למינהן בכריכים שאנו מכינים לעצמנו
* פיצות
* בשר עוף
* מרקים
* ציזבורגר
* גבינות
* פסטות
* ציפס, פופקורן, ביגלך
* בשר
צריכת נתרן מוגברת תורמת לעליה בלחץ הדם.
עלית לחץ הדם היא מגורמי הסיכון המובילים למחלות לב ושבץ מוחי.
כמות הנתרן הנצרכת מהמזון בלבד - ללא תוספת הנטלת בשעת הארוחה - מגיעה לכדי 3300 מיליגרם ליום.
המינון היומי הרצוי במזון הוא עד 2300 מ"ג, ורצוי להשאר בתחומי 1500 מ"ג, ובמיוחד לאנשים מעל גיל 51 שנים, הסובלים מיתר לחץ דם, סוכרת או מחלות כליה.
צמצום הנתרן במזונות שנמנו בכדי 25% עשויים להביא את הרמה הנצרכת לתחומי הרצוי ולמעשה להציל נפשות רבות מדי שנה מתחלואה ומוות.
גורם מספר אחת האשם בצריכה המוגברת הוא הלחם והלחמניות.
מסתבר שעשרה מאכלים אחראים ל - 44% מצריכת הנתרן היומית שלנו:
* לחם ולחמניות
* פסטרמות למינהן בכריכים שאנו מכינים לעצמנו
* פיצות
* בשר עוף
* מרקים
* ציזבורגר
* גבינות
* פסטות
* ציפס, פופקורן, ביגלך
* בשר
צריכת נתרן מוגברת תורמת לעליה בלחץ הדם.
עלית לחץ הדם היא מגורמי הסיכון המובילים למחלות לב ושבץ מוחי.
כמות הנתרן הנצרכת מהמזון בלבד - ללא תוספת הנטלת בשעת הארוחה - מגיעה לכדי 3300 מיליגרם ליום.
המינון היומי הרצוי במזון הוא עד 2300 מ"ג, ורצוי להשאר בתחומי 1500 מ"ג, ובמיוחד לאנשים מעל גיל 51 שנים, הסובלים מיתר לחץ דם, סוכרת או מחלות כליה.
צמצום הנתרן במזונות שנמנו בכדי 25% עשויים להביא את הרמה הנצרכת לתחומי הרצוי ולמעשה להציל נפשות רבות מדי שנה מתחלואה ומוות.