הוספת תגובה פורום חדשות - ראש הפורום

אספירין - יעילות המניעה הראשונית

מערכת סטארמד(16.2.2012)
התועלת שבנטילת אספירין למניעה ראשונית של מחלות קרדיו-וסקולריות וארועים שאינם קשורים לכלי הדם אינה ברורה ומוחלטת.

גליון השבוע של הארכיב לרפואה פנימית מביא מחקר שבא להעריך בצורה אוביקטיבית את ההשלכות הרפואיות, וההבט הבטיחותי, של נטילת אספירין כמניעה ראשונית של מחלות קרדיו וסקולריות.

ההערכה התבססה על סקירת הספרות שפורסמה בנידון עד ליוני 2011.

מעשית נבחרו בסופו של ההליך 9 מחקרים שבוצעו בצורה אקראית ומבוקרת.

בכל אחד מהמחקרים שותפו לפחות 1000 איש.

במהלך מעקב ממוצע של 6 שנים אחר 100 אלף משתתפי המחקרים, הטיפול באספירין הפחית שיעור המחלות הקרדיו-וסקולריות ב- 10%.

עיקר ההשפעה היתה על צמצום הארעות התקפי לב בלתי קטלניים בשיעור של 20%.

לא נמצאה השפעה לטיפול על הפחתת התמותה הכללית או שיעור מקרי הסרטן.

לחלופין, בקרב המטופלים נמצאה עליה של 30% בשכיחות של דימומים משמעותיים.

מסקנת החוקרים היא שלמרות הירידה החשובה בשכיחות התקפי לב שאינם קטלניים, נטילת אספירין כטיפול מונע ראשוני - דהיינו ללא ארועים קודמים של מחלות קרדיו-וסקולריות - אינה מפחיתה משיעורי התמותה ממחלות קרדיו-וסקולריות או סרטן.

למול היתרון במניעת התקפי לב בלתי קטלניים, יש ריבוי ארועי דמם קשים עקב הטיפול באספירין, ולכן טיפול ראשוני מונע גורף, אינו מוצדק לדעת המחברים, ויש לשקול כל מקרה לגופו.