הוספת תגובה פורום חדשות - ראש הפורום

חומצות שומן מטיפוס אומגה שלוש עשויות להגן משיטיון ואלצהיימר

מערכת סטארמד(1.3.2012)
נתונים חדשים המתפרסמים בספרות הרפואית מלמדים שצריכה מוגברת של חומצות שומן מטיפוס אומגה 3 :
docosahexaenoic acid-DHA- and eicosapentaenoic acid-EPA עשויות להגן על המוח מהזדקנות.

רמות נמוכות של שתי חומצות שומן אילו בכדוריות הדם האדומות בגיל הבינים נמצאו קשורות לנפחי מוח קטנים יותר, ושינויים בכלי הדם התואמים לתצפיות של מצבים עם הפרעות בתובנה, וכל זאת בטרם הופיעו סמני שיטיון ( דמנציה) בנבדקים.

האם יש בממצאים אילו כדי להצדיק הסתערות על כדורי אומגה 3 ?
מוקדם עדיין לקבוע לאור הניסיון המצומצם שיש להרחיבו בקנה מידה גדול יותר.

בעבר כבר הראו חוקרים שונים שאכילת דגים צמצמצה את הסיכון למחלת אלצהיימר.

במחקר FRAMINGHAM, נמצא שבאנשים עם רמות מוגברות של DHA, הסיכון לשיטיון מכל סוג שהוא פחת ב - 47% ולמחלת אלצהיימר פחת ב - 39%.

ייחודו של המחקר הנוכחי בכך שהוא מראה שרמת חומצות שומן אומגה 3 בכדוריות הדם האדומות מהוות סמן טוב יותר לרמת החומצות ברקמות הגוף מצד אחד, ונותן אינדיקציה עתידית לסיכון לפגיעה קוגניטיבית מצד שני.

המחקר בוצע בקרב 1575 גברים ונשים בגיל ממוצע של 67 שנים, כאשר בדיקת רמות חומצות השומן בכדוריות הדם האדומות לוותה במבחני תובנה והדמית תהודה מגנטית של המוח.

כאמור, אילו בעלי הרמות הגבוהות של חומצות השומן בכדוריות הדם האדומות היו בעלי נפח מוח גדול יותר.

צמצום נפח המוח בבעלי הרמות הנמוכות של חומצות אומגה 3 לווה מצד שני בהגדלת כמות החומר הלבן.

בעלי רמות נמוכות של חומצות השומן תפקדו פחות טוב במבחנים של זיכרון חזותי, כושר ביצועי ומבחני חשיבה, כאשר הנתונים לא היו תלויים במשתני הגיל או המין.