פורומים חדשים
כלים שימושיים
מחקר חדש שמומן ע"י ממשלת ארצות הברית, ובוצע באוניברסיטת סאן דיtגו בקליפורניה ואשר כלל קרוב ל - 1000 מבוגרים בריאים מלמד' שאנשים הצורכים דרך קבע שוקולד, שוקלים פחות מאילו המתנזרים מאכילתו.
משתתפי המחקר שדיווחו על חמישה ימים של אכילת שוקולד במהלך השבוע, היו בממוצע בעלי אינדקס מסת גוף ( BMI) נמוכה בנקודה מאילו שאכלו בתדירות נמוכה יותר, למרות שהשוקולד מכיל יותר שומן רווי ומעלה את הצריכה הקלורית הכוללת.
לנשים למשל, השוקלות כ - 65 ק"ג הפחתת אינדקס מסת הגוף בנקודה עשויה להתבטא בהפחתה של כשני ק"ג.
המחברים סבורים שהפחתת המשקל למרות הערך הקלורי המוסף, הוא תוצאתי להגברת המטבוליזם ע"י השוקולד.
המחקר מבוסס על תצפית ולכן אינו יכול להוכיח שהשוקולד הוא הסיבה להפחתה במשקל, אם כי צרכני השוקולד לא נמנו על אילו שבצעו פעילות גופנית ערה יותר, או שבצעו שינויים משמעותיים אחרים באורח חייהם, מה שיכול היה להסביר ירידה במשקל, מלבד השוקולד.
הסבר פוטנציאלי אחר לירידה במשקל הוא ששוקולד מריר, וככל שהוא כהה יותר הוא מריר יותר, מדכא תאבון להבדיל משוקולד מתוק המעורר תיאבון.
יתכן איפוא שצרכני השוקולד סובלים פחות מתחושת רעב או שהם חשים שבעים לזמן ממושך יותר.
השומן אשר בשוקולד מהוה גורם נוסף לצמצום התאבון.
לחלופין, תכולת הקפאין המוגדלת שבשוקולד מגבירה את המטבוליזם - וגורמת לשריפת יותר קלוריות במנוחה.
האם יש במחקר זה כדי לעודד צריכה פרועה ובלתי מבוקרת של שוקולד?
התשובה שלילית.
מכל מקום, רצוי שהשוקולד יהיה מריר ונטול סוכר, ולכן עדיף לצרוך שוקולד של 60% קקאו ויותר.
משתתפי המחקר שדיווחו על חמישה ימים של אכילת שוקולד במהלך השבוע, היו בממוצע בעלי אינדקס מסת גוף ( BMI) נמוכה בנקודה מאילו שאכלו בתדירות נמוכה יותר, למרות שהשוקולד מכיל יותר שומן רווי ומעלה את הצריכה הקלורית הכוללת.
לנשים למשל, השוקלות כ - 65 ק"ג הפחתת אינדקס מסת הגוף בנקודה עשויה להתבטא בהפחתה של כשני ק"ג.
המחברים סבורים שהפחתת המשקל למרות הערך הקלורי המוסף, הוא תוצאתי להגברת המטבוליזם ע"י השוקולד.
המחקר מבוסס על תצפית ולכן אינו יכול להוכיח שהשוקולד הוא הסיבה להפחתה במשקל, אם כי צרכני השוקולד לא נמנו על אילו שבצעו פעילות גופנית ערה יותר, או שבצעו שינויים משמעותיים אחרים באורח חייהם, מה שיכול היה להסביר ירידה במשקל, מלבד השוקולד.
הסבר פוטנציאלי אחר לירידה במשקל הוא ששוקולד מריר, וככל שהוא כהה יותר הוא מריר יותר, מדכא תאבון להבדיל משוקולד מתוק המעורר תיאבון.
יתכן איפוא שצרכני השוקולד סובלים פחות מתחושת רעב או שהם חשים שבעים לזמן ממושך יותר.
השומן אשר בשוקולד מהוה גורם נוסף לצמצום התאבון.
לחלופין, תכולת הקפאין המוגדלת שבשוקולד מגבירה את המטבוליזם - וגורמת לשריפת יותר קלוריות במנוחה.
האם יש במחקר זה כדי לעודד צריכה פרועה ובלתי מבוקרת של שוקולד?
התשובה שלילית.
מכל מקום, רצוי שהשוקולד יהיה מריר ונטול סוכר, ולכן עדיף לצרוך שוקולד של 60% קקאו ויותר.