הוספת תגובה פורום חדשות - ראש הפורום

תות שדה ואוכמניות משפרים את הזיכרון

מערכת סטארמד(29.4.2012)
מחקר רחב הקף וממושך, מצביע על כך שצריכת אוכמניות ותות שדה, וכנראה פירות יער בכלל, עשויים להגן על זכרוננו מפני הדרדרות החלה עם הגיל.

המחקר מבוסס על סקר בריאות האחיות בארצות הברית שהחל כבר ב - 1980.

נכללו בסקר למעלה מ - 16 אלף אחיות, אשר הדיאטה שלהן תועדה במהלך שנות המעקב.

בין השנים 1995 ל - 2001 החוקרים החלו לאמוד את התפקוד המוחי של אותן אחיות שהגיעו לגיל 70 שנה ולא סבלו משבץ מוחי.

ההערכה התפקודית בוצעה אחת לשנתיים, באמצעות שלושה ראיונות טלפוניים בכל תקופה.

השוואת זכרון נשים שצרכו כמות מוגברת של תותי שדה ואוכמניות למול נשים שלא צרכו מפירות אילו, או שקבלו כמויות מועטות מהם, לימדה, שצרכניות תותי השדה והאוכמניות שימרו את זכרונן טוב יותר.

פער הזיכרון בין שתי הקבוצות היה של שנתיים וחצי לטובת חובבות תותי השדה והאוכמניות.

הממצא המענין לתוצאות הוא שכאשר דנים בצרכנים מובהקים של תות שדה ואוכמניות הרי אין מדובר על אילו הצורכים פירות אילו מדי יום ובכמויות גדולות.

מסתבר, שדי במנה של חצי כוס אוכמניות אחת לשבוע, או שני חצאי הכוס של תות שדה מדי שבוע, כדי להמנות על צרכני פרי מובהקים.

ממצא שימור הזיכרון אינו מעיד בהכרח על קשר סבתי בין אכילת תות שדה או אוכמניות לההגנה על הזיכרון.

אותן הנשים ששימרו את זיכרונן ואכלו תות שדה או אוכמניות היו בעלות הכנסה גבוהה יותר ועסקו בפעילות גופנית נמרצת יותר מאילו שלא נמנו על אכלניות הפירות.

אחד ההסברים לכושר שימור הזיכרון הוא המצאות כמות מרובה של נוגדי חמצון ובמיוחד - anthocyanidins בתות שדה ואוכמניות.

חומרים אילו עשויים להגביר ניוד דם למוח.

במקביל נמצא בניסיונות בחיות שחומרים אילו נמצאים בריכוזים גבוהים במוח באותם אזורים הקשורים לזיכרון ולמידה.

מתן מיץ אוכמניות מדי יום, בכמות של מחצית עד כוס שלמה, למשך שלושה חודשים, לחולים שהחלו לאבד את זכרונם, הביא לשיפור בזיכרון.

לאור המחיר הגבוה של הפירות, יש מהחוקרים הממליצים על שימוש בפירות קפואים הנותנים אותן תוצאות.