הוספת תגובה פורום חדשות - ראש הפורום

חומצות שומן אומגה 3 מוגברות בדיאטה מפחיתות מהסיכון לאלצהיימר

מערכת סטארמד(9.5.2012)
מחקר המתפרסם בירחון למחלות עצבים - NEUROLOGY מצביע על כך שאנשים הצורכים במזונם כמויות מוגברות של חומצות שומן מטיפוס אומגה 3 נוטים להיות בעלי רמות מופחתות של ביתא עמילואיד בדמם, מה שעשוי (אולי?) לצמצם את הסיכון שלהם ללקות המחלת האלצהיימר.

הנתונים מבוססים על סקר שבוצע בקרב 1219 מבוגרים בני 65 ומעלה.

נתוני הדיאטה נאספו בממוצע כ - 1.2 שנים טרם ביצוע בדיקות הדם לביתא עמילואיד.

נבחן הקשר בין רמות העמילואיד (סמן מציין למחלת האלצהיימר) בדם לעשרה מרכיבי תזונה שונים בהתיחס לגיל, מין, מוצא אתני, השכלה, צריכה קלורית, ומבנה האפו-ליפופרוטאין E.

מרכיבי התזונה שנבחנו היו חומצות שומן רוויות, חומצות שומן בלתי רוויות בעלות קשר כפול בודד, חומצות שומן בלתי רוויות מטיפוס אומגה שלוש ושש, ויטמין E ויטמין C, ביתא קרוטן, ויטמין B12, חומצה פולית, וויטמין D.

מסך הנתונים מסתבר שדיאטה עשירה בחומצות שומן אומגה שלוש מלווה בירידה במרכיבי ביתא עמילואיד בפלסמה.

הפחתת עמילואיד תורמת לשיפור התובנה והאטת התפתחות אלצהיימר.