פורומים חדשים
כלים שימושיים
אכילת שקדים מומלצת בשל יתרונותיו הבריאותיים של השקד:
* עתירי מגנזיום,
* עשירים באשלגן
* ברוכים בויטמין E,
* עשירים בסיבים תזונתיים
* עשירים בסידן
עם זאת, מקומו של השקד בדיאטה להפחתה במשקל אינו ברור דיו בשל תכולתו האנרגטית הגבוהה.
מחקר המתפרסם בירחון האמריקאי לתזונה קלינית השווה משך 18 חודשים השפעת צריכה מוגברת של שקדים בהינתן דיאטה מופחתת קלוריות, למול לדיאטה מופחתת הקלוריות ללא תוספת שקדים, על משקל הגוף והסיכונים הקרדיו-וסקולריים.
במחקר שותפו 123 אנשים עם עודף משקל או משקל יתר, בגיל ממוצע של 46.8 שנים ואינדקס מסת גוף ממוצעת של 34.
נשים קבלו 1200- 1500 קלוריות ליממה וגברים - 1500- 1800 קלוריות.
בקבוצת מקבלי השקדים, קבל כל משתתף תוספת מנה יומית של 28 גרם שקדים שערכה הקלורי הוא כ - 350 קלוריות.
המשתתפים חולקו אקראית לאחת משתי הקבוצות הנ"ל.
נתונים פיזיים נבדקו בתחילת המחקר, לאחר 6 חודשים וכתום המחקר - 18 חודשים.
לאחר 6 חודשים, קבוצת מקבלי השקדים אבדו ממשקלם, במידה פחותה משמעותית מאילו שלא צרכו שקדים, 6 ק"ג מול 8 ק"ג בהתאמה.
לאחר 18 חודש - לא נמצא הבדל בשיעור הירידה במשקל בין שתי הקבוצות, כאשר בשתי הקבוצות היתה עליה מסוימת במשקל בהשואה לירידה לאחר ששה חודשים.
לעומת זאת, לאחר ששה חודשי דיאטה, צרכני השקדים הראו הפחתה משמעותית יותר ברמות הכולסטרול והטריגליצרידים. 8.7 מ"ג% מול 0.1 מ"ג% בהתאמה.
הבדלים אילו בין הקבוצות, לא נצפו לאחר 18 חודשי דיאטה.
האם העלמות ההבדלים לאחר 18 חודש טבעית? החוקרים מניחים שיתכן והיה קשה לאנשים משתי הקבוצות להתמיד בדיאטה.
מסקנת המחקר היא שבהנתן דיאטה מופחתת קלוריות, תוספת מדודה של שקדים, למרות תרומתה האנרגטית, מסייעת בשיפור ההרגשה הטובה, בעלת ערך תזונתי, ועם הקפדה עשויה לתרום לשיפור פרופיל שומני הדם וצמצום הסיכון הקרדיו וסקולרי, מבלי שתאיץ עליה במשקל.
* עתירי מגנזיום,
* עשירים באשלגן
* ברוכים בויטמין E,
* עשירים בסיבים תזונתיים
* עשירים בסידן
עם זאת, מקומו של השקד בדיאטה להפחתה במשקל אינו ברור דיו בשל תכולתו האנרגטית הגבוהה.
מחקר המתפרסם בירחון האמריקאי לתזונה קלינית השווה משך 18 חודשים השפעת צריכה מוגברת של שקדים בהינתן דיאטה מופחתת קלוריות, למול לדיאטה מופחתת הקלוריות ללא תוספת שקדים, על משקל הגוף והסיכונים הקרדיו-וסקולריים.
במחקר שותפו 123 אנשים עם עודף משקל או משקל יתר, בגיל ממוצע של 46.8 שנים ואינדקס מסת גוף ממוצעת של 34.
נשים קבלו 1200- 1500 קלוריות ליממה וגברים - 1500- 1800 קלוריות.
בקבוצת מקבלי השקדים, קבל כל משתתף תוספת מנה יומית של 28 גרם שקדים שערכה הקלורי הוא כ - 350 קלוריות.
המשתתפים חולקו אקראית לאחת משתי הקבוצות הנ"ל.
נתונים פיזיים נבדקו בתחילת המחקר, לאחר 6 חודשים וכתום המחקר - 18 חודשים.
לאחר 6 חודשים, קבוצת מקבלי השקדים אבדו ממשקלם, במידה פחותה משמעותית מאילו שלא צרכו שקדים, 6 ק"ג מול 8 ק"ג בהתאמה.
לאחר 18 חודש - לא נמצא הבדל בשיעור הירידה במשקל בין שתי הקבוצות, כאשר בשתי הקבוצות היתה עליה מסוימת במשקל בהשואה לירידה לאחר ששה חודשים.
לעומת זאת, לאחר ששה חודשי דיאטה, צרכני השקדים הראו הפחתה משמעותית יותר ברמות הכולסטרול והטריגליצרידים. 8.7 מ"ג% מול 0.1 מ"ג% בהתאמה.
הבדלים אילו בין הקבוצות, לא נצפו לאחר 18 חודשי דיאטה.
האם העלמות ההבדלים לאחר 18 חודש טבעית? החוקרים מניחים שיתכן והיה קשה לאנשים משתי הקבוצות להתמיד בדיאטה.
מסקנת המחקר היא שבהנתן דיאטה מופחתת קלוריות, תוספת מדודה של שקדים, למרות תרומתה האנרגטית, מסייעת בשיפור ההרגשה הטובה, בעלת ערך תזונתי, ועם הקפדה עשויה לתרום לשיפור פרופיל שומני הדם וצמצום הסיכון הקרדיו וסקולרי, מבלי שתאיץ עליה במשקל.