פורומים חדשים
כלים שימושיים
עומס סוכרים בגוף גורם לעליה קבועה של האינסולין, אשר עלול להגביר את הסיכון לסרטן השד אם ע"י גרוי קולטני האינסולין או גרוי גורמי צמיחה העלולים מצידם לעורר פעילות סרטנית.
מה שלא ברור בתהליך זה, האם יש הבדל בסיכון לסרטן השד כתגובה לגרוי גליקמי, בין סוגיו השונים ?
הירחון לתזונה קלינית מביא תוצאות מחקר שבא לבחון השפעת עומס גליקמי, ועומס פחמימות על צורות שונות של סרטן השד.
תוצאות המחקר מבוססות על שאלונים ומאגר הנתונים של השפעת התזונה על סרטן בנשים.
סקר זה כולל 334849 נשים בגיל שבין 34 - 66 שנים, אשר חציון זמן המעקב אחריהן היה של 11.5 שנים.
במהלך המחקר אובחנו 11576 נשים עם סרטן שד.
באופן כולל לא נמצא קשר בין אינדקס גלקמי, עומס גליקמי וריבוי פחמימות על סרטן השד.
לחלופין, נשים בתקופת הבלות, הצורכות פחמימות בכמות גבוהה, נמצאה אצלן עליה מובהקת בסיכון לסרטן השד, ובמיוחד בנשים חסרות קולטנים להורמון המין הנשי - אסטרוגן.
בקבוצת הגיל הנידונה - אובחנו בחמישון העליון לצריכת הסוכר 158 נשים עם סרטן שד ללא קולטנים לאסטרוגן מול 111 נשים ברבעון הנמוך לצריכת פחמימות.
ממצא זה של עליה של 36% בסיכון לסרטן השד דוקא במצבי חסר של קולטני אסטרוגן מענין במיוחד שכן אין מידע רב על הקשר זה.
ההנחה היא שצריכת פחמימות מוגברת, מגבירה הפרשת אינסולין המשפיע על התאים חסרי הקולטנים לאסטרוגן לכיוון התמרה ממארת.
העדר קולטנים לפרוגסטרון בשילוב החסר לאסטרוגן, הגביר את הסיכון.
מחברי המחקר מסכמים אותו בציינם שנשים בגיל הבלות החסרות קולטנים לאסטרוגן ופרוגסטרון וצורכות פחמימות רבות ומזונות עם אינדקס גליקמי גבוה נמצאו בסיכון מוגבר לפתח סרטן שד.
מה שלא ברור בתהליך זה, האם יש הבדל בסיכון לסרטן השד כתגובה לגרוי גליקמי, בין סוגיו השונים ?
הירחון לתזונה קלינית מביא תוצאות מחקר שבא לבחון השפעת עומס גליקמי, ועומס פחמימות על צורות שונות של סרטן השד.
תוצאות המחקר מבוססות על שאלונים ומאגר הנתונים של השפעת התזונה על סרטן בנשים.
סקר זה כולל 334849 נשים בגיל שבין 34 - 66 שנים, אשר חציון זמן המעקב אחריהן היה של 11.5 שנים.
במהלך המחקר אובחנו 11576 נשים עם סרטן שד.
באופן כולל לא נמצא קשר בין אינדקס גלקמי, עומס גליקמי וריבוי פחמימות על סרטן השד.
לחלופין, נשים בתקופת הבלות, הצורכות פחמימות בכמות גבוהה, נמצאה אצלן עליה מובהקת בסיכון לסרטן השד, ובמיוחד בנשים חסרות קולטנים להורמון המין הנשי - אסטרוגן.
בקבוצת הגיל הנידונה - אובחנו בחמישון העליון לצריכת הסוכר 158 נשים עם סרטן שד ללא קולטנים לאסטרוגן מול 111 נשים ברבעון הנמוך לצריכת פחמימות.
ממצא זה של עליה של 36% בסיכון לסרטן השד דוקא במצבי חסר של קולטני אסטרוגן מענין במיוחד שכן אין מידע רב על הקשר זה.
ההנחה היא שצריכת פחמימות מוגברת, מגבירה הפרשת אינסולין המשפיע על התאים חסרי הקולטנים לאסטרוגן לכיוון התמרה ממארת.
העדר קולטנים לפרוגסטרון בשילוב החסר לאסטרוגן, הגביר את הסיכון.
מחברי המחקר מסכמים אותו בציינם שנשים בגיל הבלות החסרות קולטנים לאסטרוגן ופרוגסטרון וצורכות פחמימות רבות ומזונות עם אינדקס גליקמי גבוה נמצאו בסיכון מוגבר לפתח סרטן שד.