פורומים חדשים
כלים שימושיים
פלבונולים ( Flavanols) - חומרים נוגדי חמצון - הנמצאים בקקאו נקשרו כגורם מסייע בהפחתת לחץ הדם.
ההשפעה של הקקאו באמצעות נוגדי החמצון שבו מעוררים יצירת חנקן חד חמצני - NO - הפועל להרחבת כלי הדם.
הרחבת כלי הדם מוליכה לירידה בלחץ הדם.
מחקר חדש המתפרסם בירחון Cochrane Database of Systemic Reviews, בחן בדיעבד השפעת קקאו ומוצריו, על לחץ דם של מבוגרים, אשר צרכו ממנו מדי יום למשך שבועיים לפחות.
נכללו במחקר 20 עבודות שכללו 856 מבוגרים בריאים, אשר קבלו 100 גרם שוקולד ברכוז של 50% עד 90% מוצקי קקאו מדי יום, או לחלופין שוקו בשתיה שהכיל פחות מעשרה אחוזי קקאו, או פלבונולים ממקור אחר בכמות ממוצעת של 545.5 מ"ג ליום.
קבוצת הבקרה קבלה חלב או שוקולד נטול פלבונולים.
בקבוצת מקבלי הטיפול, נמצאה ירידה בלחץ הדם בשיעור של 2.77 מ"מ כספית בלחץ הדם הסיסטולי, והפחתה ממוצעת של 2.2 מ"מ כספית בלחץ הדם הדיאסטולי בהשואה לקבוצת הבקרה שלא צרכה קקאו.
נתונים אילו דומים לאפקט המושג בהפחתת לחץ הדם ע"י פעילות גופנית למשל ולכן יש בכך בבחינת השלמה.
האפקט אינו מרשים במיוחד, אך יש לזכור שלקקאו ( על פי מחקרים אחרים), אפקט מיטיב על שיפור מבחני התובנה בקשישים, הפחתת טריגליצרידים, הורדת LDL כולסטרול והפחתת תנגודת האינסולין, כך שצרוף הגורמים המטיבים הופך את צריכת הקקאו כגון שוקולד עם ריבוי מוצקי קקאו לאטרקטיבית.
ההשפעה של הקקאו באמצעות נוגדי החמצון שבו מעוררים יצירת חנקן חד חמצני - NO - הפועל להרחבת כלי הדם.
הרחבת כלי הדם מוליכה לירידה בלחץ הדם.
מחקר חדש המתפרסם בירחון Cochrane Database of Systemic Reviews, בחן בדיעבד השפעת קקאו ומוצריו, על לחץ דם של מבוגרים, אשר צרכו ממנו מדי יום למשך שבועיים לפחות.
נכללו במחקר 20 עבודות שכללו 856 מבוגרים בריאים, אשר קבלו 100 גרם שוקולד ברכוז של 50% עד 90% מוצקי קקאו מדי יום, או לחלופין שוקו בשתיה שהכיל פחות מעשרה אחוזי קקאו, או פלבונולים ממקור אחר בכמות ממוצעת של 545.5 מ"ג ליום.
קבוצת הבקרה קבלה חלב או שוקולד נטול פלבונולים.
בקבוצת מקבלי הטיפול, נמצאה ירידה בלחץ הדם בשיעור של 2.77 מ"מ כספית בלחץ הדם הסיסטולי, והפחתה ממוצעת של 2.2 מ"מ כספית בלחץ הדם הדיאסטולי בהשואה לקבוצת הבקרה שלא צרכה קקאו.
נתונים אילו דומים לאפקט המושג בהפחתת לחץ הדם ע"י פעילות גופנית למשל ולכן יש בכך בבחינת השלמה.
האפקט אינו מרשים במיוחד, אך יש לזכור שלקקאו ( על פי מחקרים אחרים), אפקט מיטיב על שיפור מבחני התובנה בקשישים, הפחתת טריגליצרידים, הורדת LDL כולסטרול והפחתת תנגודת האינסולין, כך שצרוף הגורמים המטיבים הופך את צריכת הקקאו כגון שוקולד עם ריבוי מוצקי קקאו לאטרקטיבית.